hur många mål har messi gjort
 

Lionel Messi, namnet som har blivit synonymt med fotbollens storhet (och kanske världens bästa fotbollsspelare), har länge fascinerat fans och kritiker över hela världen med sin otroliga skicklighet och oöverträffade målgörande förmåga.

Men en fråga som ofta dyker upp när man talar om denna argentinska superstjärna är: Hur många mål har Messi gjort?

Svaret är att Messi har gjort otroliga 807 mål i 1,028 professionella matcher, vilket är ett bevis på hans konsekventa prestanda och outtröttliga strävan efter perfektion. Dessa siffror inkluderar inte bara hans klubbmål i Barcelona (672) och PSG (75,) och utan också de han har gjort på internationell nivå (103, varav 13 i VM), vilket ytterligare stärker hans ställning som en av de mest framstående målgörarna i fotbollens historia.

Alla Messis mål

När vi talar om Lionel Messi, talar vi om en spelare vars namn har blivit synonymt med mål. Men hur många mål har Messi gjort? Låt oss ta en djupare titt på hans otroliga målrekord.

En otrolig karriär i siffror

Messi har gjort totalt 807 mål i 1,028 professionella matcher. Detta inkluderar hans tid i både Barcelona och Paris Saint-Germain, samt hans insatser för det argentinska landslaget. Dessa siffror är enastående och visar på Messis konsekventa prestanda och outtröttliga strävan efter perfektion.

Klubbmål

Av dessa 807 mål, har 704 kommit i klubbmatcher. Detta inkluderar hans tid i både Barcelona och Paris Saint-Germain. Under sin tid i Barcelona blev Messi klubbens främsta målgörare någonsin, med ett otroligt antal av 672 mål i 778 matcher. Efter att ha flyttat till Paris Saint-Germain, har Messi fortsatt att visa sin målgörande förmåga, med 32 mål i 75 matcher hittills.

Landslagsmål

På internationell nivå har Messi också varit en viktig målgörare för Argentina. Han har gjort 103 mål i 175 landskamper, vilket gör honom till en av de mest framstående målgörarna i landslagets historia.

Hur många mål har Messi gjort i VM?

När vi talar om Lionel Messi och hans prestationer på den internationella scenen, är det omöjligt att inte nämna hans framträdanden i världsmästerskapen. Messi har deltagit i flera världsmästerskap, och varje gång har han visat upp sin otroliga talang och förmåga att göra mål under press.

Totalt har messi gjort 13 mål i 26 matcher för sitt landslag i världsmästerskapen. Dessa siffror sträcker sig från hans debut i VM 2005 till det senaste mästerskapet 2023.

Det är viktigt att notera att Messi inte bara har gjort mål i världsmästerskapen, utan också har bidragit med viktiga assist och spelat en avgörande roll i Argentinas framgångar på den internationella scenen. Hans förmåga att skapa målchanser och hans osjälviska spel har ofta varit lika viktiga som hans egna mål.

Messis världsmästerskapsmål: En närmare titt

För att ge en mer detaljerad bild av Messis prestationer i världsmästerskapen, låt oss ta en närmare titt på några av hans mest minnesvärda mål:

 1. Målet mot Serbien och Montenegro 2006: Detta var Messis första mål i ett världsmästerskap, och det visade tydligt hans potential. Han kom in som avbytare och gjorde det tredje målet i en 6-0-seger, vilket gjorde honom till den yngsta målgöraren i Argentinas VM-historia.
 2. Målet mot Iran 2014: Med bara några minuter kvar av matchen och resultatet 0-0, sköt Messi ett fantastiskt skott från utanför straffområdet som gav Argentina en viktig seger.
 3. Målet mot Nigeria 2014: Messi öppnade målskyttet med ett fantastiskt frisparksmål, vilket visade hans otroliga precision och teknik.

Hur många mål har messi gjort i Barcelona?

Messi började sin karriär i Barcelona 2004 och gjorde sitt första mål för klubben mot Albacete samma år. Sedan dess har han fortsatt att göra mål i en otrolig takt, vilket har resulterat i en otrolig total av 672 mål under sin tid i klubben.

Här är en detaljerad översikt över antalet mål Messi har gjort för Barcelona under varje säsong:

SäsongMatcher SpeladeMål Gjorda
2004-0591
2005-06258
2006-073617
2007-084016
2008-095138
2009-105347
2010-115553
2011-126073
2012-135060
2013-144641
2014-155758
2015-164941
2016-175254
2017-185445
2018-195051
2019-204431
2020-214738
Totalt778672

Dessa siffror visar tydligt att Messi har varit en konsekvent målgörare under hela sin karriär i Barcelona. Hans otroliga målrekord är ett bevis på hans talang, uthållighet och dedikation till spelet. Oavsett var han spelar i framtiden, kommer Messi alltid att vara ihågkommen som en av de största målgörarna i FC Barcelonas historia.

Hur många mål har Messi gjort i PSG?

Efter att ha tillbringat större delen av sin karriär med FC Barcelona, gjorde Lionel Messi en överraskande övergång till Paris Saint-Germain (PSG) 2021. Trots att han bytte klubb och liga, har Messi fortsatt att visa sin otroliga målgörande förmåga.

Sedan han anslöt sig till PSG, har Messi spelat totalt 75 matcher och gjort 32 mål för klubben. Dessa siffror inkluderar hans prestationer under både 2021-22 och 2022-23 säsongerna.

Här är en detaljerad översikt över antalet mål Messi har gjort för PSG under varje säsong

SäsongMatcher SpeladeMål Gjorda
2022-234121
2021-223411
Totalt7532

Messis PSG-mål: En närmare titt

För att ge en mer detaljerad bild av Messis prestationer i PSG, låt oss ta en närmare titt på några av hans mest minnesvärda mål:

 1. Målet mot Manchester City 2021: I en Champions League-match mot Manchester City, gjorde Messi sitt första mål för PSG. Det var ett typiskt Messi-mål, där han kombinerade med Neymar innan han elegant placerade bollen i det bortre hörnet.
 2. Målet mot Saint-Etienne 2022: Messi visade sin otroliga teknik och avslutningsförmåga när han gjorde ett spektakulärt solo-mål mot Saint-Etienne. Han tog emot bollen på mittplan, dribblade förbi flera försvarare och avslutade med ett precist skott i det bortre hörnet.
 3. Målet mot Lille 2023: I en viktig ligamatch mot Lille, gjorde Messi ett avgörande mål som hjälpte PSG att säkra en viktig seger. Han tog emot bollen i straffområdet, vände snabbt och sköt ett lågt skott i det bortre hörnet.

Dessa mål är bara några exempel på Messis otroliga talang och hans förmåga att göra mål i alla situationer och mot alla typer av motstånd. Oavsett om det är i världsmästerskapen eller i PSG, fortsätter Messi att visa varför han är en av de största målgörarna i fotbollens historia.

Prognoser för framtida statistik

När vi tittar på Lionel Messis otroliga karriär och de mål han har gjort, kan det vara frestande att fråga sig vad framtiden håller för denna fotbollslegend. Med tanke på hans nuvarande prestanda och karriärtrender, vad kan vi förvänta oss när det gäller Messis framtida mål? Låt oss utforska detta ämne mer i detalj.

Messis nuvarande form

Messi har visat en imponerande form under de senaste säsongerna, trots att han har bytt klubb och liga. Hans förmåga att anpassa sig till nya lag och spelsystem, samtidigt som han bibehåller sin höga målgörande frekvens, är ett gott tecken för framtiden. Han har redan gjort 75 mål för PSG och fortsätter att vara en viktig spelare för klubben.

Karriärtrender

Messi har konsekvent varit en av de bästa målgörarna i världen under hela sin karriär. Även om det är naturligt att förvänta sig en viss nedgång i prestanda med åldern, har Messi hittills visat att han kan utmana denna trend. Han fortsätter att göra mål i en imponerande takt, vilket tyder på att han har mycket kvar att ge på fotbollsplanen.

Framtida målprognoser

Enligt vissa rapporter kan Messi överväga att flytta till Al-Hilal i Saudiarabien, vilket skulle kunna ge honom möjlighet att lägga till ännu fler mål till sitt redan imponerande målantal. Oavsett var han spelar, kan vi förvänta oss att Messi kommer att fortsätta att göra mål och imponera på fotbollsfans över hela världen.

En resa genom fotbollens historia: Lionel Messis målrekord

När vi blickar tillbaka på Lionel Messis enastående karriär, från hans tidiga dagar i Barcelona till hans nuvarande roll i PSG, är det svårt att inte bli imponerad av hans otroliga målgörande förmåga. Från VM-scenen till de mest prestigefyllda klubbturneringarna har Messi visat att han är en av de mest konsekventa och effektiva målgörarna i fotbollens historia.

Med tanke på frågan “Hur många mål har Messi gjort?”, har vi sett att svaret sträcker sig över olika ligor, turneringar och till och med decennier. Oavsett om det är i Barcelona, Argentina eller nu i PSG, har Messi alltid hittat nätet med en frekvens som få andra spelare kan matcha.

År 2023 fortsätter Messi att lägga till sitt målantal, med otroliga 807 mål i 1,028 professionella matcher. Dessa siffror inkluderar inte bara hans klubbmål i Barcelona (672) och PSG (75), men också de han har gjort på internationell nivå (103, varav 13 i VM), vilket ytterligare stärker hans ställning som en av de mest framstående målgörarna i fotbollens historia.

Tack för att du tog dig tid att följa med på denna utforskning av Lionel Messis imponerande målrekord. Vi hoppas att du har fått en djupare förståelse för hans otroliga prestationer och ser fram emot att se vad framtiden har i beredskap för denna fotbollslegend.

Vanliga frågor och svar om Messi & hans mål

 • Hur många mål har Messi sammanlagt?

  Lionel Messi har gjort otroliga 807 mål i 1,028 professionella matcher. Dessa siffror inkluderar inte bara hans klubbmål, utan också de han har gjort på internationell nivå.

 • Hur många mål har Messi gjort i hela sin karriär totalt?

  I sin karriär har Messi gjort 672 mål för Barcelona, 75 mål för PSG, och 103 mål för det argentinska landslaget, vilket ger ett totalt målantal på 850 mål.

 • Vem har gjort mer mål Ronaldo eller Messi?

  Detta är en ständigt pågående debatt, men enligt de senaste siffrorna har Messi gjort fler mål i sin klubbkarriär jämfört med Ronaldo. Messi har gjort 747 klubbmål, medan Ronaldo har gjort 708.

 • Hur många mål gjorde Messi i PSG?

  Sedan hans övergång till PSG har Messi gjort 75 mål för klubben.

 • Hur många mål har Messi gjort i VM?

  Messi har gjort 13 mål i VM-turneringar för Argentina.