Vilket land kommer hockey ifrån

Vilket land kommer hockey ifrån?

Hockey är en av de mest populära sporterna i världen, med uppskattningsvis 615 miljoner människor som spelar eller tittar på den i någon form. Men vilket land kommer hockey ifrån?

Korta svaret

  • Vilket land kommer hockey ifrån?

    Hockey har sitt ursprung i Kanada, där den har spelats sedan åtminstone 1800-talet. Idag är hockey en populär sport runt om i världen och en ikonisk del av den kanadensiska kulturen.

Hockeyns historia

Det exakta ursprunget till hockey har diskuterats i århundraden. Vissa historiker tror att det går tillbaka så långt tillbaka som 1272 e.Kr. när ett dokument hänvisade till en pinne- och bolllek som kallas “hokie” som spelades av franska soldater. Men modern hockey – den version vi känner och älskar idag – är allmänt krediterad för att ha sitt ursprung i Nova Scotia, Kanada under mitten av 1800-talet.

Regler och föreskrifter för hockey

En vanlig ishockeyrink är 200 fot lång och 85 fot bred (61 meter gånger 26 meter). Varje lag består av sex spelare som åker runt och försöker göra mål mot sina motståndare med hjälp av en böjd pinne och gummipuck. Under hela spelets gång upprätthålls olika regler som icing, offside och straffslag som håller handlingen spännande för både tittare och deltagare!

Regler görs av the international ice hockey federation (IIHF) – detta följs i regel av alla ligor internationellt.

Hur populär är hockey idag?

Idag är hockey fortfarande en av de mest populära sporterna i världen med ligor på alla kontinenter utom Antarktis! Det är också en officiell sport i både sommar- och vinter-OS-tävlingar – ett bevis på dess globala räckvidd. När det gäller tittarsiffror drar NHL-spel konsekvent miljoner varje säsong medan internationella turneringar som World Cup har ökat år för år sedan starten.

Så, vilket land kommer hockeyn ifrån?

Sammanfattningsvis – vilket land kommer hockeyn ifrån? Som tidigare nämnts kan dagens ishockey spåra sina rötter tillbaka till Kanada under mitten av 1800-talet. Sedan dess har den spridit sig över världens alla hörn och blivit en av de mest älskade sporterna världen över idag!