största hockeyarenan i sverige
Bild: © sport247

Största hockeyarenan i Sverige

Sverige är hem för några av de största hockeyarenorna i Europa, och många fans är ivriga att veta vilken arena som är den största. Om du letar efter ett svar på denna fråga, då har du kommit till rätt ställe!

Korta svaret

  • Vilken hockey arena är störst i Sverige?

    Den största hockeyarenan i Sverige är Ericsson Globe med 16 000 platser följt av Malmö Arena (13 000), Hovet (12 500) och slutligen Scandinavium (11 300).

Ericsson Globe

Ericsson Globe har en kapacitet på 16 000 åskådare och håller regelbundna evenemang som konserter och ishockeymatcher. Den byggdes mellan 1986-1989 och var tidigare känd som “Globen” innan den döptes om till sin sponsor Ericsson 2009.

Malmö Arena

Den näst största hockeyarenan i Sverige är Malmö Arena med en kapacitet på 13 000 åskådare. Denna anläggning öppnade sina dörrar redan 2008 strax före värd för flera matcher under UEFA Euro 2012 fotbollsturnering. Förutom att användas för sportändamål som ishockey eller handbollsspel, fungerar den också som en plats för andra typer av underhållning som musikshower och kongresser.

Hovet Arena

Hovet Arena som ligger nära Globen har en kapacitet på 12 500 personer vilket gör den till en av Skandinaviens största inomhusanläggning när det kommer till antal platser tillgängliga på en gång.

Hovet är värd för inte bara sportevenemang utan även utställningar bland andra aktiviteter som kräver sittplatser i stor skala på grund av efterfrågan från evenemangsarrangörer som planerar stora evenemang här under hela året – oavsett årstid eller aktuella väderförhållanden utanför murarna runt själva byggnaden.

Scandinavium

Den fjärde största svenska hockeyarenan skulle vara Scandinavium (kapacitet 11300) belägen inom Göteborgs stadsgräns – hemstadslaget Frolunda Indians spelar sina matcher här regelbundet sedan slutet av 70-talet när bygget började under mitten av decenniet före öppningsceremonin som hölls april 1979.

Nuförtiden uppträder populära rockband och kända sångare ofta livekonserter förutom att vara värdar för många sportturneringar, inklusive junior-VM för några år sedan…

Sammanfattning

För att sammanfatta: Den största hockeyarenan i Sverige är Ericsson Globe med 16 000 platser följt av Malmö Arena (13 000), Hovet (12 500) och slutligen Scandinavium (11 300). Alla dessa arenor erbjuder fantastiska möjligheter för både spelare och publik – oavsett om de kommer för att titta på idrottstävlingar i toppklass eller ha kul att njuta av olika kulturella framträdanden tillsammans med vänner och familjemedlemmar varje dag!