Sverige-Finland Hockey-VM 2019
 

Sverige och Finland är två av de mest konkurrenskraftiga ishockeynationerna i världen, och de möttes i kvartsfinalen av Hockey-VM 2019. Detta var en spännande match som väckte mycket intresse bland fansen.

Den 5:e Maj 2023 möter vi återigen Finland, i Hockey-VM, denna gång på hemmaplan för Finland, och det är hög tid för en tillbakablick på vår stenhårda konkurrens mot våra grannar till öst.

I denna artikel kommer vi att ta en titt på alla de viktigaste händelserna och statistikerna från Sverige-Finland Hockey-VM 2019.

Sverige och Finland är två av de mest konkurrenskraftiga ishockeynationerna i världen. Sverige har vunnit VM elva gånger, medan Finland har vunnit fyra gånger. Båda lagen har också haft mycket framgång i OS och andra internationella turneringar.

Introduktion till Sverige-Finland Hockey-VM 2019

Hockey-VM är en av de mest prestigefyllda ishockeyturneringarna i världen, och det är en plattform för de bästa ishockeynationerna att visa sin skicklighet och konkurrensförmåga. Hockey-VM 2019 hölls i Slovakien, och de bästa lag från hela världen deltog i turneringen.

Sverige och Finland, två av de mest framgångsrika ishockeynationerna, möttes i kvartsfinalen av turneringen.

Sverige-Finland Hockey-VM 2019 matchresultat

Sverige mötte Finland i kvartsfinalen av Hockey-VM 2019, och Finland vann matchen med 5-4. Även om matchen var mycket jämn, visade Finland sig vara det bättre laget i slutändan.

Den här kvartsfinalen mellan Finland och Sverige var en riktig nagelbitare. Svenskarna ledde med 1-0 sent in i den andra perioden men finländarna kämpade tillbaka och gjorde fem mål i den tredje perioden. Först kvitterade de matchen och sedan gjorde de fyra mål till.

Pesonen gjorde det första målet för Finland efter en fin passning från Carrie Manhattan. Sedan gjorde Lindholm och Pettersen två snabba mål och det verkade som om svenskarna var på väg att tappa matchen. Men de kämpade tillbaka och kvitterade med bara 1 minut och 29 sekunder kvar på klockan.

Matchen gick till övertid och det var där Sekar avgjorde för Finland med sitt mål. Sekar hade en fantastisk match med ett mål och tre assist. För svenskarna var det en tung kväll och deras målvakt hade en svår dag med en räddningsprocent på bara 89,9%.

Men det var Finland som gick vidare till semifinalen efter en riktigt spännande match.

William Nylander vann skytteligan med sina 18 poäng i turneringen, trots att Sverige blev utslagna redan i kvartsfinalen.

Finlands seger i Hockey-VM 2019 mot Kanada

Finland gick vidare till finalen och mötte Kanada. Det var en tuff match för Finland, men de lyckades vinna med 3-1 och blev världsmästare i ishockey för tredje gången i historien.

En otroligt spännande ishockeymatch i finalen 2019 där Finland vann mot Kanada med 3-1. Matchen började med en centerpassning från Mantha till Theodore som försökte sig på ett skott, men stoppades av Rila.

Mantha fortsatte att hålla liv i pucken och Theodore visade upp sin smidighet på isen.

Antilla var också den som fick in det första målet mot Kanada, vilket ledde till att Finland tog ledningen för första gången i matchen.

Pesavum tog sedan pucken och sköt in ytterligare ett mål, vilket ledde till en intensiv sista del av matchen. Murray i Kanadas mål kämpade hårt men kunde inte rädda pucken från att passera honom. 

Matchen blåses av och Finland är världsmästare i Hockey-VM 2019.

Det var också en stor överraskning eftersom Finland inte räknades som en av favoriterna inför turneringen. Den senaste gången Finland hade vunnit guld i VM var 2011, och dessförinnan 2005.