vilken hockeyliga är bäst

Den bästa hockeyligan i världen

Varje hockeyfan har en åsikt om vilken hockeyliga som är bäst, men vilken sticker ut egentligen? Från elitklubbar till intensiva rivaliteter och spännande matcher, det finns många faktorer som gör en fantastisk hockeyliga. Låt oss titta på några av de bästa utmanarna till titeln "bästa hockeyligan i världen."

Korta svaret

  • Vilken hockeyliga är bäst?

    NHL är den bästa hockeyligan i världen eftersom den samlar topptalanger från hela världen, vilket ger fansen en spännande och omatchad upplevelse som inte kan hittas någon annanstans.

NHL: National Hockey League

NHL anses allmänt vara en av de främsta professionella ishockeyligorna i världen idag. Den har 31 lag i två divisioner (östliga och västra konferenserna) som spelar 82 ordinarie säsongsmatcher varje år.

Med en genomsnittlig besöksfrekvens på 17 500 fans per match – högre än någon annan professionell sportliga – är det ingen överraskning att NHL-biljetter fortfarande är mycket eftertraktade över hela världen.

Dessutom, med dess snabba action och spännande slutspel, är det inte konstigt att många anser denna nordamerikanska tävling som en av de bästa tillgängliga någonstans när det gäller skicklighetsnivå och underhållningsvärde.

NHL är också “upphovsman” till “international ice hockey federation” som har byggt upp hockeyn till vad det är idag.

I NHL hittar vi många svenskar, eftersom det är just den mest attraktiva ligan att spela i, och har huserat legendariska spelare som Henrik Lundqvist, Mats Sundin, Pelle Lindberg m.fl..

KHL: Kontinental Hockey League

Kontinental Hockey League (KHL) grundades 2008 som en direkt konkurrent till Rysslands Superliga och etablerade sig snabbt som en av Europas främsta ishockeyorganisationer genom att expandera till åtta länder inklusive Vitryssland och Finland under sitt första decennium av existens.

KHL har 33 lag fördelade på två divisioner som tävlar om 198 ordinarie säsongsmatcher årligen samtidigt som de har i snitt 6300 åskådare per match genom hela dess historia sedan säsongen 2008–2009 fram till säsongen 2017–20181.

Dess höga energistil gör den också mycket attraktiv för de som letar efter mer fysisk kontakt mellan spelare jämfört med vad du ser i andra stora ligor som NHL eller SHL2.

SHL: Swedish Hockey League

Ett relativt nytt tillskott bland europeiska ligor jämfört med andra som Tysklands DEL eller Finlands SM-liga, Sveriges lyckades fortfarande få betydande uppmärksamhet från hela Europa på grund av sin snabba tillväxt de senaste åren med 14 lag för närvarande tävlar över 52 ordinarie säsongsmatcher varje år.

Dessa matcher spelas ofta på en av Sveriges största hockeyarenor.

Det här förkortade versionsschemat erbjuder fler möjligheter för tittare som inte har mycket tid att titta på moderna tävlingar i full längd som NHL eller till och med KHL.

Vidare; växande popularitet bland ungdomar har tillskrivits SHL:s framgångssaga, vilket gör att den skiljer sig från andra europeiska motsvarigheter när det gäller tittarsiffror.

Slutsats

Vilken hockeyliga är bäst? I slutändan vilket alternativ du än väljer – oavsett om det är NHL från Nordamerika eller till och med KHL från Östeuropa – alla dessa alternativ erbjuder något unikt när man väger upp mot varandra så att välja bara ett kan vara svårt!

Men om vi hade valt så skulle svaret troligen vara nere personliga preferenser beroende på hur mycket fysisk kontakt fans också vill se!

Så vilket alternativ som än passar din individuella smak bättre kan lätt bli ett perfekt val: Vilken tycker du är den bästa hockeyligan?