Cristiano Ronaldo barn
Källa: Bild från Ronaldos officiella Instagram

Har Cristiano Ronaldo barn? Allt om Mateo Ronaldo, Alana Martina dos Santos Aveiro m.fl.

Cristiano Ronaldo, som knappast behöver knappast någon introduktion, är inte bara en av de största fotbollsspelarna genom tiderna – han är också stolt far till fem barn.

Har Ronaldo barn? Ja det kan man lugnt säga, och inte bara ett – han har fem barn!

Från den äldsta sonen Cristiano Jr. till mellanbarnet Mateo Ronaldo, till den yngsta dottern Alana Martina har Ronaldos barn spelat en viktig roll i hans liv och följt med honom på hans resa mot att bli en global ikon, och han lägger ofta upp bilder på hela familjen på Instagram.

Cristiano Ronaldos barn heter:

  • Mateo Ronaldo
  • Alana Martina dos Santos Aveiro
  • Cristiano Ronaldo Jr
  • Eva Maria
  • Bella

I den här artikeln ska vi ta en närmare titt på Cristiano Ronaldos fem barn och hur de har påverkat hans personliga och professionella liv.

Alla Ronaldo Barn

Cristianos starka relation till sin familj har troligen varit en drivkraft i hans beslut att bilda sin egna med många barn.

Han har alltid visat stor kärlek till sin avlidne far och djup uppskattning för sin mor, vilket avslöjar det nära band han delar med dem båda.

Här kan ni läsa lite mer om Cristiano Ronaldo barn, samt få en insyn i deras liv via Instagram. 

Mateo Ronaldo

Född 8:e Juni 2017

Mateo Ronaldo är Cristiano Ronaldos andra barn. Han föddes 8:e Juni 2017 via en surrogat.

Trots hans unga ålder gillar han att spela fotboll, och många anhöriga tror att han kommer att följa sin pappas fotspår när han blir äldre.

Vi vill inte gräva för mycket i hans privatliv på grund av hans låga ålder, men från Instagram kan man se en lekfull och energisk pojke som på många sätt och vis liknar sin pappa.

Vi ser fram emot att se Mateo Ronaldo i de stora ligorna när han blir äldre och följer pappas fotspår!

Alana Martina dos Santos Aveiro

Född 12:e November 2017

Cristiano Ronaldos andra dotter Alana Martina dos Santos Aveiro är född i 12:e November 2017, nio dagar tidigare än planerat i Spanien.

Hon är Georgina Rodriguez:s första barn tillsammans med Ronaldo, och verkar lika livlig som storebrorsan Mateo Ronaldo!

Som vi skrivit tidigare vill vi inte fördjupa oss i privatlivet på ett barn, men från det lilla man kan skymta på Ronaldos instagram verkar hon älska sin pappa och vem vet – kanske är hon världens nästa stora damfotbollsspelare?

Bella Esmeralda

Född 18:e April 2022

Bella Esmaralda föddes tillsammans med en tvilling, som hette Angel.

Bara ett par dagar senare, meddelade Ronaldo på instagram att Angel inte hade klarat sig, och hade sorgligt nog gått bort.

Paret skriver: “Det är med stor sorg vi måste meddela att vår lilla pojke har gått bort. Det är den största smärta som en förälder kan känna. Endast födelsen av vår lilla flicka ger oss styrkan att leva detta ögonblick med hopp och glädje. Du är vår ängel, min lilla pojke. Vi kommer alltid att älska dig.”

Vi beklagar sorgen och önskar Bella Esmaralda ett lyckligt och framgångsrikt liv.

Eva María

Född 8:e Juni 2017

Eva Maria dos Santos och hennes tvillingbror Mateo Ronaldo föddes med frysta embryon på en surrogatklinik, vilket skapade rubriker världen över.

Deras mammas identitet hölls hemlig, precis som Ronaldos äldre styvbarn Cristiano Jr:s mamma.

Tyvärr kunde Ronaldo inte vara närvarande för att välkomna sina tvillingar till världen på grund av en viktig fotbollsmatch och ett rättsfall.

Han publicerade senare en bild på Instagram där han omfamnade Eva och Mateo Ronaldo för första gången. 

 

Cristiano Ronaldo Jr.

Född 17:e Juni 2010

Den 17 juni 2010 välkomnade världen Cristiano Ronaldo Jr. Hans mammas identitet är hemlig på Cristianos begäran och han har bett folk att respektera detta beslut, vilket vi kommer att upprätthålla.

Cristiano Ronaldo Jr. har blivit väldigt populär tack vare att han följer med sin pappa på evenemang och för att han också aktivt spelar fotboll.

År 2021 under sommarens transfersäsong anslöt han sig till en engelsk klubbs U-12-trupp där han gjort succé.

Ronaldo hoppas att Junior ska följa i hans fotspår men Dos Santos Aveiro (hans mormor) tycker att hennes sonson har ännu mer talang än han själv när han var i samma ålder och förväntar sig stora saker från honom i framtiden!

Hur många barn har Ronaldo? Massor!

Målkungen Cristiano Ronaldo och Georgina Rodriguez har haft ett förhållande sen 2016, och de träffades första gången i Gucci-butiken där Rodriguez brukade jobba.

Paret är mycket öppna om sin kärlek till varandra på sociala medier, samtidigt som de ger oss en inblick i sitt familjeliv, och lägger ofta upp bilder på sina barn i olika miljöer, kontexter och på roliga evenemang.

Tillsammans har Ronaldo fem barn: Cristiano Ronaldo Jr, Alana Martina, Eva María, Mateo Ronaldo och Bella Esmeralda. Alla hans barn är från olika förhållanden.