vilka i damlandslaget är tillsamman?s
 

Vilka i damlandslaget är tillsammans?

När det svenska damlandslaget i fotboll förbereder sig för nästa stora turnering är det ingen överraskning att lagandan är hög bland medlemmarna, särskilt när det gäller damlandslagets relationer.

Relationen mellan Olivia Schough och Caroline Seger har väckt frågan “vilka i damlandslaget är ett par?” i sociala medier.

I den här artikeln undersöker vi vilka i damlandslaget är tillsammans, och hur många tjejer i fotbollslandslaget som är lesbiska.

Så vilka i damlandslaget är ett par?

Vi har grävt och forskat i forum, nyhetsartiklar, sociala medier och andra sportbloggar, och vi har kommit fram till att det finns bara ett enda par i damlandslaget.

Olivia Schough och Caroline Seger har varit tillsammans i flera år, och är faktiskt sambos.

Tidigare uppmärksammades paret Lina Nilsson och målvakten Hedvig Lindahl, som fortfarande är ett par, men Lina Nilsson spelar inte längre i landslaget.

Vill du läsa mer om Olivia Scoughs partner och själsfrände kan du klicka här och läsa allt om våra damlandslagskapten Caroline Seger!

Hur många tjejer i fotbollslandslaget är lesbiska?

Det svenska damlandslaget i fotboll har varit i framkant för HBTQ-acceptans inom idrotten, och deras framgångar på planen är ett bevis på hur långt de har kommit.

Även om det fortfarande finns många utmaningar för hbtq-idrottare på alla nivåer har det svenska damlandslaget omfamnat mångfalden bland sina medlemmar och till och med firat den.

Denna anda av inkludering sträcker sig även till relationer mellan kvinnliga spelare i damlandslaget. En söktrend på Twitter och Google visar till exempel att en av de mest sökta termerna är “Har Caroline Seger fru?”, efter att nyheter kom ut att Caroline är tillsammans med Olivia i landslaget.

Under de senaste åren har flera medlemmar i truppen varit involverade i samkönade relationer med varandra, däribland försvararen Lina Nilsson och målvakten Hedvig Lindahl, och i nutid Olivia Schough och Caroline Seger.

Just nu finns det 8 (tidigare nio) öppet homosexuella spelare i det svenska damlandslaget.

Mångfald, på och utanför fotbollsplanen

Även om detta kan höja ögonbrynen för vissa människor, känns det för dessa spelare helt enkelt naturligt som en del av att vara en del av en stödjande miljö som hyllar mångfald både utanför och på planen.

Det är inte bara romantiska relationer mellan lagmedlemmar som visar på en acceptans för mångfald inom Sveriges damfotbollslandslag heller; romantiska relationer mellan olika spelare kan också ses över könsgränserna.

Detta bidrar till att skapa en atmosfär där alla kan känna sig inkluderade oavsett sexuell läggning eller könsidentitet – något som skulle ha varit otänkbart inom den professionella toppfotbollen för bara några år sedan. Detta är något vi ska vara stolta över och konstant jobba vidare på.

Detta är något som Nilla Fischer och hennes fru, Maria Michaela Fischer, har jobbat mycket på.

“Vi spelar för att vi älskar sporten, vi spelar för livet. Därför vill jag säga till er tjejer: Sluta aldrig att spela fotboll. Sluta aldrig att kämpa för jämställdhet. Och känn ingen tacksamhetsskuld, för vi är värda så mycket mer.” – Nilla Fischer i en intervju

.. men jobbet är långt från över

Den positiva inverkan som denna öppna inställning till sexualitet inom idrotten har haft kan inte underskattas.

Men när det gäller acceptans och representation av HBTQ+grupper finns det fortfarande mycket kvar att göra.

Även om det finns öppet homosexuella spelare i laget finns det fortfarande en brist på representation och synlighet för hbtq+ idrottare inom sporten.

Detta är synd, eftersom alla borde kunna delta och utmärka sig inom idrotten, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet.

Det är viktigt att det svenska damfotbollslandslaget fortsätter att arbeta för att skapa en mer inkluderande och accepterande miljö för alla spelare, och att fortsätta att främja och stödja hbtq+ idrottare på och utanför planen.

Heja Hedvig, Olivia, Caroline och Nathalie – och kämpa vidare!