Magdalena Eriksson Chelsea FC vs Everton 2021
Katie Chan, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Magdalena Eriksson, en av Sveriges främsta kvinnliga fotbollsspelare, har etablerat sig som en stjärna på den internationella scenen. I den här artikeln undersöker vi hennes framgångsrika fotbollskarriär, privatliv och delar några intressanta fakta som du kanske inte visste om henne.

När det kommer till frågan: “har Magdalena Eriksson Partner?” så finns inget annat svar än ett rungade JA! Och inte vilken partner som helst, Magdalena är tillsammans med Pernille Harder, en dansk landslagsspelare och tillsammans är de verkligen damfotbollens “power couple”.

Välkommen att läsa vidare!

Vem är Magdalena Eriksson?

Född den 8 september 1993 i Stockholm, började Magdalena Eriksson sin framgångsrika fotbollskarriär med Enskede IK. Efter att ha gjort avtryck under sina ungdomsår, flyttade hon upp till Damallsvenskan, där hon först representerade Hammarby IF 2009 och senare Linköpings FC.

År 2017 bytte Magdalena till den prestigefyllda engelska klubben Chelsea FC, där hon idag agerar lagkapten och är en av lagets viktigaste spelare.

magdalena eriksson i chelsea FC, 2017
@el_loko74, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons

Som försvarsspelare har Magdalena utmärkt sig genom sin starka defensiva spelstil på planen. Hennes imponerande meritlista i damlandslaget inkluderar OS-silvermedaljer från både 2016 och 2020, VM-brons från 2019 samt ett flertal individuella utmärkelser och titlar.

Med kontraktet i Chelsea som löper ut under sommaren, har flera europeiska toppklubbar, inklusive Lyon och Real Madrid, visat intresse för Eriksson. Dock är det viktigt för Magdalena och hennes partner Pernille Harder att fortsätta spela tillsammans i samma klubb, vilket är en faktor som kommer att påverka deras framtida beslut.

Magdalena Eriksson är utan tvekan en av Sveriges och Europas bästa fotbollsspelare, och hennes karriär och prestationer vittnar om hennes talang och engagemang inom sporten.

Kortfakta

FaktaDetaljer
Fullständigt namnMagdalena “Lilly” Eriksson
Födelsedatum8 september 1993
FödelseortStockholm, Sverige
Längd173cm
Nuvarande lagChelsea FC Women
Tröjnummer#16
PositionBack
LandslagSverige
Landslagsdebut8 februari 2014
Antal landskamper92
Antal landslagsmål10
Tidigare klubbarEnskede IK, Hammarby IF DFF, Djurgårdens IF, Linköpings FC
DiamantbollenNovember 2020
Rankning11:e bästa fotbollsspelaren enligt The Guardian (december 2021)
PartnerPernille Harder (dansk landslagsspelare)
Instagrammagdalenaeriksson16
FamiljMamma, pappa, och två syskon

Så till frågan, har Magdalena Eriksson partner?

Magdalena Eriksson är i ett förhållande med Pernille Harder, en professionell fotbollsspelare från Danmark. De träffades då de båda spelade fotboll i Linköpings FC i Sverige under 2014 och har varit ett par ända sedan dess. Pernille anslöt till Chelsea F.C. i 2020 och paret har således även varit ett par på planen, såväl som utanför.

Paret är väldigt offentliga med sin kärlek, och förmedlar det mer än gärna på sociala medier.

“Ser fram emot ytterligare ett år med min bättre halva ❤” skriver Magdalena om sin partner i ett inlägg på Instagram

Mer om Magdalena Eriksson & Pernille Harder: ett svenskt power couple

Eriksson och Harder är inte bara ett kraftpar på fotbollsplanen, utan också utanför. Tillsammans har de skapat en stabil grund i sitt privatliv, där de stöttar varandra genom både framgångar och motgångar. Deras öppenhet om sitt förhållande och kärlek på sociala medier ger en inblick i deras vardag och understryker vikten av att visa respekt och inkludering inom sportvärlden.

Denna inspirerande duo lyckas balansera sina karriärer och sitt gemensamma liv, vilket gör att de kan fokusera på att nå sina drömmar och samtidigt dela med sig av glädjen i sina framgångar. Det är också inspirerande att de har en väldigt tydlig ambition om att spela i samma lag.

Genom att lyfta vikten av att acceptera och inkludera alla inom idrotten, visar de att kärleken är universell och har en viktig plats även i den konkurrenskraftiga idrottsvärlden.

Uppdatering April 2023: Aftonbladet rapporterar att Erikssons kontrakt med Chelsea löper ut till sommaren, och hon har klargjort att hon vill att hennes danska partner, lagkamrat och storstjärna Pernille Harder ska flytta med till nästa klubb om de lämnar Chelsea.

 

“– Vi tror att det bästa  att hålla ihop” säger Magdalena till Sportbladet.

 

Trots att deras önskan har lett till en debatt i England, bryr sig Eriksson inte om andra människors åsikter. Hon anser att det bästa för deras fotbollskarriärer är att hålla ihop, och betonar att det inte är ett krav, utan snarare en preferens.

Förutom att vara Magdalenas partner, vem är Pernille Harder?

Pernille Harder, född 15 november 1992 i Ikast, Danmark, är en framgångsrik professionell fotbollsspelare och lagkapten för det danska landslaget. För närvarande spelar hon som anfallare och mittfältare i Chelsea FC i FA Women’s Super League, där hon också delar plan med sin partner, den svenska fotbollsspelaren Magdalena Eriksson.

Med stor teknisk begåvning och en imponerande målinstinkt har Harder nått framstående framgångar både i klubblag och på landslagsnivå. Under sin karriär har hon spelat för flera framstående klubbar, däribland Linköpings FC, VfL Wolfsburg och nu Chelsea FC.

Harders prestationer har inte gått obemärkta, då hon har fått flera individuella utmärkelser genom åren. Till exempel har hon vunnit UEFA Women’s Player of the Year 2018 och 2020, som är ett bevis på hennes inflytande och prestationer på fotbollsplanen.

Med en imponerande meritlista fortsätter Pernille Harder att förstärka sin position som en av de bästa kvinnliga fotbollsspelarna i världen.

Magdalena Eriksson: Lön & Sponsorer

Tack vare framgångarna på fotbollsplanen har Magdalena Eriksson möjlighet att tjäna en betydande inkomst från sitt fotbollsspelande. Det är okänt exakt vad hon har i lön, men uppskattningarna på nätet pekar på mellan 500 000 och 1 000 000 i årslön.

Hennes inkomstkällor inkluderar lön från fotbollsklubben, prispengar samt eventuella bonusar för vinster. Hon har dessutom många avtal med sponsorer, till exempel som med Nike, som bidrar till hennes förmögenhet.

Hennes nettoförmögenhet uppskattar vi ligger någonstans mellan 10 och 25 miljoner kronor.

En stor del av Magdalenas förmögenhet kommer från sponsoravtal med stora varumärken. 

Sponsrad av Nike sen 2022

Trots att Adidas är huvudsponsor för Svenska Fotbollförbundet, väljer en majoritet av spelarna i EM-truppen att samarbeta med konkurrenterna Puma och Nike. I Magdalenas fall så har hon valt att arbeta med Nike.

Eriksson berättar att Nike alltid har varit hennes favoritmärke, särskilt för deras schyssta grejer och högkvalitativa skor.

Även om hon nu representerar Nike, är hon stolt över att bära den svenska tröjan med Adidas tre streck, så länge det svenska märket är synligt. Det är en intressant utveckling som visar hur konkurrensen mellan varumärkesjättarna påverkar spelarnas sponsorval, samtidigt som fotbollspassionen och stoltheten över att representera sitt land förblir stark.

Det är också ett bra sätt för damfotbollsspelare att dryga ut kassan, då lönen för vissa spelare kanske inte alltid räcker till “livet ut” efter pensionen.

Uppväxt och inflytelser för en framgångsrik karriär

Familjen har alltid varit en viktig del av Magdalenas liv, och hon har en nära relation med sina föräldrar och syskon. Hennes pappa, Tommy Eriksson, var också en talangfull fotbollsspelare och inspirerade henne att börja spela fotboll.

Familjens inflytande på fotbollskarriären

Magdalena Erikssons kärlek för fotbollen grundlades i hennes uppväxt, där familjen spelade en central roll. Hennes pappa, Tommy Eriksson, var en talangfull fotbollsspelare som inspirerade Magdalena att ta upp sporten. Både hennes äldre bror och syster, Amanda Eriksson, är också engagerade i fotboll, där Amanda spelar för AIK i Allsvenskan.

Tidiga framgångar och klubbkarriär

Magdalena började spela fotboll vid fem års ålder och imponerade tidigt med sin talang. Efter att ha representerat Enköpings SK som ung, flyttade hon till Stockholm för att spela för Djurgården och senare Hammarby. Här debuterade hon i Damallsvenskan vid 16 års ålder och blev snabbt känd för sin taktiska och defensiva spelstil.

Efter framgångar i Hammarby gick Magdalena vidare till Linköpings FC, där hon bidrog till att vinna Damallsvenskan 2016 samt Svenska Cupen 2014 och 2015.

År 2017 värvades hon av Chelsea FC Women, där hon nu är lagkapten och en nyckelspelare, tillsammans med landslagskollegan Hedvig Lindahl, som hade anslutit till laget några år tidigare.

Med Chelsea har hon vunnit FA Women’s Super League två gånger samt FA Women’s Cup och FA Women’s League Cup.

Landslagsframgångar och individuella utmärkelser

Magdalena Eriksson debuterade i det svenska landslaget 2014 och har sedan dess varit en viktig spelare för Sverige. Hon har representerat sitt land i stora turneringar som OS 2016 och 2020 samt VM 2019, där hon bidrog till en silvermedalj i OS 2016 och brons i VM 2019.

Utöver lagframgångarna har Magdalena mottagit flera individuella utmärkelser och titlar, bland annat Diamantbollen 2020 och en plats på The Guardians lista över världens bästa fotbollsspelare, där hon rankades som nummer 11 i december 2021 och nummer 43 i 2022. (källa: The Guardian).

Magdalena Erikssons fotbollskarriär är en inspirerande berättelse om talang, hårt arbete och engagemang – en framgångssaga som började i en fotbollsälskande familj och nu sträcker sig över världens största arenor.

Sammanfattning: en fotbollsstjärna med långt kvar

Magdalena Eriksson, försvarare och lagkapten för Chelsea FC Women och det svenska damlandslaget, har gjort sig ett namn inom fotbollsvärlden. Hon spelar för närvarande tillsammans med sin partner och flickvän Pernille Harder, en dansk landslagsspelare, i Chelsea.

Tidigare har Magdalena representerat klubbar som Enskede IK, Hammarby IF och Linköpings FC.

Magdalena Eriksson är öppen om sitt privatliv och delar ofta bilder och inlägg på Instagram där hon och hennes partner Pernille Harder framstår som ett starkt par och stödjer varandra både på och utanför planen. Magdalena har en nära relation med sin familj och är syster till Sofia Magdalena Eriksson, som också är en fotbollsspelare.

Trots att hon har drabbats av skador under sin karriär, har Magdalena Eriksson visat prov på enastående statistik som en mittback och har bidragit till framgångar både på klubb- och landslagsnivå. Hon har bland annat varit delaktig i att vinna OS-silver och VM-brons för Sverige. Med tröjnummer 16 är Magdalena en viktig kugge i både Chelseas och det svenska damlandslagets försvar.

Utöver sina prestationer på planen är Magdalena Eriksson också en förebild för unga fotbollsspelare, särskilt tjejer.

Hon använder sin plattform på sociala medier och i intervjuer för att främja jämställdhet och rättigheter för kvinnliga idrottare och för att inspirera nästa generation av talanger.

Vanliga frågor och svar om Magdalena Eriksson

 • Vem är Magdalena Eriksson?

  Magdalena Eriksson är en svensk professionell fotbollsspelare som spelar som mittback och är lagkapten för både det svenska damlandslaget och den engelska klubben Chelsea FC Women.

 • När och var föddes hon?

  Magdalena Eriksson föddes den 8 september 1993 i Karlstad, Sverige.

 • Vilka lag har Magdalena Eriksson spelat för?

  Magdalena Eriksson har spelat för Enskede IK, Hammarby IF, Linköpings FC och för närvarande spelar hon för Chelsea FC Women.

 • Har Magdalena Eriksson partner?

  Ja, Magdalena Eriksson är i en relation med den danska fotbollsspelaren Pernille Harder.

 • Hur träffades Magdalena Eriksson och Pernille Harder?

  De träffades när de båda spelade för Linköpings FC i Sverige under 2014.

 • Hur mycket tjänar Magdalena Eriksson?

  Magdalena Erikssons lön uppskattas till cirka 500 000 - 1 000 000 kronor.