lina hurtig partner fru familj pappa barn och mer
Anders Henrikson, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Lär känna Lina Hurtig: Partner, Fru, Familj, Barn, Pappa, Lön och mer!

Stjärnskottet Lina Mona Andréa Hurtig, född 5 september 1995 i Avesta, är en av Sveriges mest talangfulla och framgångsrika fotbollsspelare. Hon har representerat både klubblag och det svenska landslaget med stor framgång. Hennes karriär började i Avesta AIK och har sedan dess tagit henne till storklubbar som Linköpings FC, Juventus och nu Arsenal i engelska Women’s Super League. I den här artikeln tar vi ett djupdyk i hennes professionella och privata liv.

Vi kommer att besvara frågor som “har Lina Hurtig partner (fru)?” och ta en titt på hennes familj som består av egna barn, samt mamma & pappa.

Låt oss börja med att lära känna Lina lite bättre.

Vem är Lina Hurtig, fotbollsspelaren?

Lina Hurtig är en professionell fotbollsspelare som kan spela både som mittfältare och anfallare. Hon började sin fotbollskarriär i ung ålder och har sedan dess nått stora framgångar på både nationell och internationell nivå.

Lina är en centralfigur i det svenska landslaget och har varit med om att vinna bronsmedaljer i både OS 2020 och VM 2019.

Kortfakta

FaktaDetaljer
Fullständigt namnLina Mona Andréa Hurtig
Födelsedatum5 september 1995
FödelseortAvesta, Sverige
Längd180 cm
Nuvarande lagArsenal Women
Tröjnummer17
PositionAnfallare
LandslagSverige
Landslagsdebut26 november 2014
Antal landskamper38
Antal landslagsmål12
Tidigare klubbarAvesta AIK, Gustafs GoIF, Umeå IK, Linköpings FC, Juventus
MeriterDamallsvenskan (1): 2017 with Linköpings FC
VM-deltagandeVärldsmästerskapet i fotboll 2019
Instagram@linahurtig
Partner / FruLisa Hurtig

Klubbkarriär

Uppväxt och tidiga år

Lina Hurtigs moderklubb är Avesta AIK. Redan som 15-åring gick hon till Gustafs GoIF, där hon gjorde 14 mål på 20 matcher i Division 1 2011. I december 2011 värvades hon av Umeå IK, där hon skrev på ett treårskontrakt. Inför säsongen 2016 förlängde hon sitt kontrakt med ett år

 Mellan 2012 och 2016 spelade hon 88 matcher och gjorde 24 mål i Damallsvenskan.

Linköpings FC och Juventus

I november 2016 värvades Hurtig av Linköpings FC, där hon skrev på ett tvåårskontrakt och hann spela ett fåtal matcher med landslagskollegorna Magdalena Eriksson och Filippa Angeldahl.

I oktober 2018 förlängde hon sitt kontrakt med två år. I slutet av augusti 2020 skrev Lina på ett tvåårskontrakt med italienska klubben Juventus.

Den 17 augusti 2022 gick hon över till Arsenal.

Landslagskarriär

Ungdomslandslag

Lina Hurtig har spelat 15 landskamper för Sveriges U17-landslag samt 30 landskamper för U19-landslaget. I juni 2013 blev hon uttagen till Sveriges A-landslag för matchen mot Brasilien den 19 juni 2013.

Debuten i A-landslaget fick dock vänta till den 26 november 2014 då Sverige mötte Kanada i en match som slutade 1–1 och där Hurtig byttes in i halvlek mot Marija Banusic.

VM 2019 och framgångar

I maj 2019 blev Lina Hurtig uttagen i Sveriges trupp till Världsmästerskapet i fotboll 2019. Under turneringen gjorde hon bland annat sitt första VM-mål i karriären i matchen mot Thailand. Hennes far, Mats Hurtig, som tränade henne i flicklaget, var på plats och såg matchen.

Sverige nådde semifinalen, där de förlorade mot Nederländerna, men tog brons efter att ha besegrat England i matchen om tredjeplats.

Har Lina Hurtig partner?

Lina Hurtig är gift med sin fru Lisa Hurtig, en före detta fotbollsspelare som har haft en framgångsrik karriär i Linköpings FC.

Lisa spelade över 300 matcher för Linköping och var en viktig del av laget under sina aktiva år. Lina och Lisa träffades när de båda spelade fotboll och deras relation utvecklades över tid.

Lisa Hurtig ❤️ Lina Hurtig

Mer om Lisas Hurtig fru, Lina Hurtig

Lisa Birgit Maria Hurtig, (tidigare Lantz innan hon tog sin partners efternamn när hon blev fru hurtig) föddes den 26 augusti 1987 i Delsbo, Sverige. Hon är en före detta svensk fotbollsspelare som spelat som försvarare. Lisa började sin fotbollskarriär i Delsbo IF och fortsatte sedan till Team Hudik.

Hon har spelat för flera klubbar, inklusive Sundsvalls DFF, Bälinge IF, Umeå Södra, Umeå IK och Linköpings FC.

Lina hurtigs partner, Lisa Hurtig
Jens Backeman, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Lisa och Lina gifte sig under 2019, varpå hon efter säsongen 2020 avslutade sin fotbollskarriär. Hon har även vunnit Damallsvenskan med Linköpings FC under 2017.

Lina hurtig familj & barn

De gifte sig och i mars 2021 avslöjade paret att de väntade sitt första barn tillsammans. Lisa beskrev ögonblicket då hon fick reda på att hon var gravid som mycket emotionellt, och både hon och Lina var överlyckliga över nyheten.

Paret välkomnade sin dotter i juni 2021, vilket fick Lina att tacka nej till landslaget för att fokusera på sin familj; något som hon förtjänar all respekt för. Det är inte alla som kan sätta undan karriären för att fokusera på sin fru och familj.

Deras lilla flicka har blivit en stor del av deras liv och både Lina och Lisa delar glimtar av sin familjetid på sociala medier.

Lina hurtig syskon, pappa & mamma

Information om Lisa Hurtigs syskon och far är inte allmänt tillgänglig  på nätet. Det är viktigt att respektera personers privatliv, och vissa uppgifter om deras familj och släktingar kanske inte är offentliga.

Det finns begränsad information om Lisa Hurtigs familj, men det är känt att hon kommer från en stöttande familj. Hennes pappa, Mats Hurtig, har alltid stöttat hennes fotbollsambitioner, något som blev tydligt efter en intervju med falukuriren, där han pratar om hur han följer med henne på träningsläger och turneringar världen över; det gillar vi, heja pappa Mats!

I samma artikel så säger hennes mamma, Hanna Anveklev, att om Lina förblir skadefri kan hon nå stora framgångar inom sporten. Hanna beskriver Lina som mycket bestämd och uthållig, vilket utan tvekan har bidragit till hennes framgångsrika fotbollskarriär hittills.

Lina Hurtigs lön & förmögenhet

Lina Hurtigs exakta lön och nettoförmögenhet är inte offentliggjord. Det är dock känt att när hon var i Juventus tjänade hon över 120 000 euro per år.

Efter sin övergång till Arsenal medgav hon att hennes nya kontrakt innehöll en betydande löneökning. När det gäller hennes totala nettoförmögenhet finns det ingen specifik information tillgänglig, och vi gillar inte att gissa utan att ha bra data som styrker sådana påståenden.

Men om man utgår från hennes lön i Juventus, så kan man ju räkna med att den är mer än 100 000 kr per månad, minimum.

Det hela har gått väldigt snabbt. När det väl kom på tal och jag fick det presenterat för mig kändes det riktigt intressant. För intressant för att släppa, säger Hurtig till Sportbladet.

Sammanfattning & avslutande ord

Lina Hurtig, född 5 september 1995 i Avesta, är en framgångsrik svensk fotbollsspelare som för närvarande spelar för Arsenal i engelska Women’s Super League. Hon är känd för sin längd på 180 cm och sin talang som anfallare. I sin karriär har Lina representerat Sverige på internationell nivå, bland annat i Världsmästerskapet i fotboll 2019. Hon har tidigare spelat för klubbar som Avesta AIK, Gustafs GoIF, Umeå IK, Linköpings FC och Juventus.

Hennes familj består av hennes mamma Hanna, pappa Mats och tre syskon (Emelie, Alva och William), och hon har en partner vid namn Lisa Lantz. Lina har varit öppen om sin kärlek till fotbollen och har en imponerande statistik både på klubblagsnivå och på landslagsnivå, med 12 mål på 38 matcher för Sveriges landslag fram till maj 2021.

Hon är även en vinnare av Damallsvenskan 2017 med Linköpings FC.

Hurtig är aktiv på sociala medier, särskilt Instagram, där hon delar bilder och inblickar i sitt liv både på och utanför planen. Det finns inga offentliga uppgifter om hennes  nya lön och förmögenhet, men i vet att hon tjänade 120 000 euro per år i Juventus.

Vi är sjukt taggade på att se Lina prestera i världsmästerskapet för damer 2023, lycka till!