Kanadas Förbundskapten damfotboll
 

Kanadas förbundskapten damfotboll, Bev Priestman, är en engelsk professionell fotbollstränare som för närvarande är huvudtränare för Kanadas damlandslag.

Hon föddes den 29 april 1986 i Consett, England och har en gedigen erfarenhet av att träna både ungdoms- och seniorlandslag.

I denna artikel kommer vi att lära känna Bev Priestman, hennes bakgrund, karriär och framgångar som Kanadas förbundskapten i damfotboll.

Bev Priestmans tidiga liv och utbildning

Bev Priestman växte upp i Consett, England, där hon började spela futsal vid 12 års ålder under tränaren John Herdman.

Hon tog sin examen från Liverpool John Moores University och arbetade senare för Everton under Mo Marley.

Priestman har en BSc (Hons) i Science and Football och har erhållit sin UEFA A Diploma (Coaching Award) 2016 samt sin UEFA Pro Diploma (Coaching Award) 2021.

Tränarkarriär och framgångar

Innan hon blev förbundskapten för Kanadas damlandslag, tränade Bev Priestman Kanadas U-17 och U-20 damlandslag och var assisterande tränare för Kanadas damlandslag under huvudtränaren John Herdman.

Hon har även tränat Englands U-17 damlandslag och var assisterande tränare för Englands damlandslag under huvudtränaren Phil Neville mellan 2018 och 2020.

Kanadas damlandslag

I oktober 2020 utsågs Bev Priestman till huvudtränare för Kanadas damlandslag, där hon ledde laget till en guldmedalj i Tokyo-OS den 6 augusti 2021. Vinsten kom efter ett dramatiskt avslut mot Sveriges damlandslag, där Kanada lyckades vinna efter straffar mot kanadensarna.

Hennes tränarstatistik fram till den 30 november 2021 visar 17 matcher, varav 9 vinster, 5 oavgjorda och 3 förluster.

Personliga utmärkelser och priser

För sina prestationer som tränare har Bev Priestman erhållit flera utmärkelser och priser, däribland IFFHS Women’s World Best National Coach 2021.

Som huvudtränare för Kanadas damlandslag har hon även lett laget till en silvermedalj i CONCACAF Women’s Championship 2022.

Personligt liv

Bev Priestman är gift med Emma Humphries, en före detta mittfältare för Nya Zeelands fotbollslandslag. Paret har en son vid namn Jack, som föddes 2018.

I denna artikel har vi tagit en närmare titt på Kanadas förbundskapten damfotboll, Bev Priestman, och hennes imponerande karriär som tränare.

Vi har också belyst hennes bakgrund, utbildning och personliga liv, samt diskuterat hennes framgångar och utmärkelser inom damfotbollsvärlden.

Med sin starka ledarskap och djupa kunskap om sporten är det tydligt att Bev Priestman kommer att fortsätta göra betydande avtryck inom damfotbollen och inspirera unga spelare och tränare världen över.