Olivia Schough partner
 

Stig åt sidan Zlatan, det finns en ny fotbollsstjärna i stan! Olivia Schough har tillsammans med sin partner Caroline Seger snabbt blivit fotbollsvärldens samtalsämne med sina otroliga prestationer och sin unika stil.

Denna stigande svenska superstjärna har en lysande framtid framför sig och var definitivt en att hålla ögonen på i under VM 2023 där vårt otroliga damlandslag tog hem ett brons!

(psst, visste du att Olivia Schough partner är före detta landslagskapten?)

Håll dig uppdaterad med alla senaste nyheter om Olivia Schough – hon är på väg att bli nästa stora stjärna inom svensk fotboll!

I den här artikeln kommer vi att undersöka frågor som:  Har Olivia Schough partner?  Vad är hennes relation med Caroline Seger, om de är gifta, hennes prestation i OS, karriär samt hennes lön.

Har Olivia Schough partner?

Undrar du vem Olivia Schoughs partner är? Så vem är Olivia Schough ihop med?

Det är ingen annan än den fantastiska Caroline Seger!

Hon är inte bara en talangfull medlem i det svenska damlandslaget i fotboll, utan hon råkar också vara Olivias partner.

De två korsade först sina vägar när de spelade i samma lag och deras kontakt både på och utanför planen har varit obestridlig sedan dess.

De har setts tillsammans på många evenemang och är mycket öppna om sitt förhållande. Så nästa gång du hejar på Olivia och hennes lag, glöm inte att ge lite kärlek till Caroline också!

Detta powerpar är en inspiration för många unga fotbollsspelare runt om i världen.

Vad vet vi om Caroline Seger?

Förutom att vara Olivias partner, så är Caroline Seger en (minst sagt) känd svensk fotbollsspelare. Hon föddes den 19 mars 1985 och har spelat en central roll i det svenska damlandslaget där hon under många år var landslagskapten innan hon la fotbollsskolorna på hyllan i mitten av 2023.

I landslaget hann hon spela 200 matcher och göra 31 mål. Hennes framgångar inkluderar att ha vunnit UEFA Women’s Champions League, flera Damallsvenskan-titlar, och att ha varit runner-up i Olympiska spelen två gånger.

Är Olivia Schough gift med Caroline Seger?

Vill du veta om Olivia Schough är gift?

Svaret är nej, men hon har ett mycket speciellt band med sin partner Caroline Seger. Efter att ha träffats när de spelade för det svenska damlandslaget i fotboll har de varit oskiljaktiga sedan dess.

Även om de inte är officiellt gifta har de delat hem under en tid och är stolta över sitt förhållande.

De är bland de mest kända paren inom damfotbollen och fungerar som förebilder för många blivande spelare som ser upp till dem.

Så när du hejar på Olivia och laget nästa gång, ta en stund för att uppmärksamma Caroline Seger också!

Snabbfakta om Olivia Schough

För dig som inte orkar läsa hela artikeln kan du få en snabb överblick om Olivia i tabellen nedan!

KategoriInformation
NamnOlivia Schough
Födelsedatum11 mars 1991
Längd172 cm
Nuvarande klubbFC Rosengård
Kontrakt till2024
Svenska landslagetJa
PartnerCaroline Seger
Internationella turneringarFifa Women’s World Cup, OS
FavoritspelareLotta Schelin
FavoritlagFC Barcelona
Äter helstTacos
MusikDixie Chicks
FamiljPappa Bertil
Systrarna Matilda, Lovisa och Lydia
Instagram@oliviaschough

Källor: Wikipedia & Hallands Nyheter

Klubbkarriär

Olivia Schoughs karriär inom klubbfotboll är lika imponerande som den är mångsidig. Hon har spelat för flera framstående klubbar, både inom och utanför Sverige, och har gjort betydande bidrag till varje lag hon har varit en del av. Hon inledde sin juniorkarriär i Torup/Rydö FF innan hon började spelade i Falkenbergs FF 2007.

Klubbkarriär i siffror

MatcherMålStraffmålAssistStart 11
351131870273

Källa: svenskfotboll

Tidiga år i Falkenbergs FF

Schoughs professionella fotbollskarriär började i Falkenbergs FF, där hon spelade från 2007 till 2008. Under denna tid visade hon upp en lovande talang som snabbt fick uppmärksamhet från större klubbar. Olivia dubblerade i Falkenbergs FF och Kopparbergs/Göteborg FC under en period. Hon vann skytteligan i division 2 med 19 mål och bidrog till seriesegern och succén i kvalet till Söderettan.

Det betyder jättemycket och det är något vi kämpat för hela säsongen. Målet har verkligen varit att vinna” säger Olivia om sin tid i Falkenbergs FF till fotograf Jonas Arneson, som 2009 följde Olivia tidig i sin karriär.

Hon gjorde sitt första framträdande för Kopparbergs/Göteborg i en cupmatch mot Hovås/Billdal, där hon direkt gjorde tre mål. Hennes “riktiga” debut skedde på Malmö IP 18 juni mot LdB Malmö, där hon ersatte Linnéa Liljegärd i andra halvlek.

Framgångar med Göteborg FC

År 2009 flyttade Schough till Göteborg FC, där hon skulle tillbringa de följande fem säsongerna. Under sin tid i Göteborg visade hon upp enastående prestationer och bidrog till flera av klubbens framgångar.

Hon var en nyckelspelare när laget vann Svenska Cupen 2011 och 2012, samt Svenska Supercupen 2013. Schough deltog även i UEFA Women’s Champions League under säsongerna 2011-2012 och 2012-2013, där Göteborg nådde kvartsfinal 2013.

Olivia Schough 2013
Anders Henrikson, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Internationella äventyr

Efter sin framgångsrika tid i Göteborg väntade nya utmaningar för Schough. Hon flyttade till Bayern München i december 2013, men lämnade tyska klubben redan sommaren 2014 för att spela för ryska WFC Rossiyanka. Trots att hennes tid i Ryssland var kort, återvände hon till Sverige med värdefull internationell erfarenhet.

Återkomst till Sverige och nuvarande roll i FC Rosengård

Schough återvände till Sverige i november 2014 och skrev på för Eskilstuna United. Året därpå hjälpte hon Eskilstuna att nå en andraplats i Damallsvenskan och kvalificera sig för Champions League. Efter en kort återkomst till Göteborg FC 2018, spelade Schough för Djurgårdens under Damallsvenskan-säsongen 2019. Sedan 2021 representerar hon FC Rosengård, där hon fortsätter att utmärka sig som en av de mest framstående spelarna i svensk damfotboll.

När det gäller specifika data har Schough spelat totalt 92 matcher och gjort 8 mål för Falkenbergs FF, 6 matcher för Kopparbergs/Göteborg FC, 10 matcher för Bayern München, 63 matcher och 17 mål för Rossijanka, 20 matcher och 4 mål för Eskilstuna United DFF, 42 matcher och 10 mål för Kopparbergs/Göteborg FC, 12 matcher och 8 mål för Djurgårdens IF, och hon spelar för närvarande för FC Rosengård.

Schoughs klubbkarriär är ett bevis på hennes talang, hårt arbete och dedikation till fotbollen. Hon har visat upp en imponerande förmåga att anpassa sig till nya miljöer och fortsätter att göra betydande bidrag till varje lag hon spelar för. Med hennes fortsatta framgångar på klubbnivå, är det ingen tvekan om att Olivia Schough kommer att fortsätta att vara en viktig spelare i svensk och internationell fotboll.

Internationell karriär

Olivia Schough är inte bara en framstående spelare på klubbplanet, utan har även gjort sig märkbar på den internationella scenen. Hennes internationella karriär sträcker sig över flera åldersgrupper och inkluderar deltagande i stora turneringar som FIFA Women’s World Cup och de olympiska spelen.

Landslagskarriär i siffror

MatcherMålVinsterOavgjordaFörluster
16124892843

Tidig representation för Sverige

Schoughs internationella karriär började tidigt med representation för Sverige på olika ungdomsnivåer. Hon spelade i U-19 Europamästerskapet 2009, där Sverige tog silver. Året efter var hon en del av det svenska laget i U-20 Världsmästerskapet.

Steget upp till seniorlandslaget

Schough gjorde sin debut i det svenska seniorlandslaget 2013 under Algarve Cup, där hon också gjorde sitt första internationella mål i en match mot Kina. Sedan dess har hon varit en viktig spelare för det svenska landslaget, och har representerat Sverige i både FIFA Women’s World Cup och de olympiska spelen.

Prestationer i stora turneringar

Schoughs prestationer på den internationella scenen har varit imponerande. Hon var en del av det svenska laget som vann silvermedaljen vid de olympiska spelen 2016 i Rio de Janeiro. Vid FIFA Women’s World Cup 2019 bidrog hon till att Sverige kom på tredje plats. Schough har också gjort flera mål i internationella matcher, inklusive mål i Världsmästerskapet och Europamästerskapet.

Statistik för landslaget

När det gäller specifika data, hade Schough fram till den 27 juli 2021 spelat 9 matcher och gjort 2 mål för Sverige U17, 29 matcher och gjort 7 mål för Sverige U19, 14 matcher och gjort 2 mål för Sverige U23, samt 86 matcher och gjort 11 mål för seniorlandslaget. Dessa siffror visar hennes betydande bidrag till det svenska landslaget på alla nivåer.

Prestation i OS

Vill du veta om Olivia Schough har deltagit i OS? Svaret är ett definitivt ja!

Hon var en del av det svenska damlandslaget i fotboll som deltog i både OS i London 2012, OS i Rio de Janeiro 2016 samt i Tokyo 2020 där de gjorde enastående prestationer och gjorde sitt land stolt.

Trots en stark prestation genom hela turneringen 2020, där laget vann hjärtan över hela Sverige, slutade det med en silvermedalj. I en intervju med OS-kväll uttryckte Olivia att förlusten i finalen var den tuffaste i hennes karriär hittills.

Hon berättade om de känslomässiga svängningarna som laget upplevde efter matchen och hur de stöttade varandra i den svåra stunden. I en intervju framhöll Olivia också att hon kände en enorm stolthet över lagets prestationer, även om sorgen över att ha missat guldmedaljen dominerade. Hon var optimistisk om framtiden och menade att Sverige hör hemma i finaler och att detta inte var sista gången de skulle nå så långt.

Du kan se intervjun med Olivia Schough & Caroline seger nedan.

Men, är ett silver är ett silver, och dessa prestationer och utmärkelser visar tydligt Olivia Schoughs betydande bidrag till fotbollen, både på klubb- och internationell nivå. Med sin talang, erfarenhet och framgångar fortsätter hon att vara en viktig spelare i svensk och internationell fotboll.

Schoughs internationella karriär är ett bevis på hennes talang och hennes förmåga att prestera på högsta nivå. Med hennes erfarenhet och framgångar på den internationella scenen, fortsätter Olivia Schough att vara en oumbärlig del av det svenska landslaget.

Prestationer och utmärkelser

Olivia Schoughs karriär har varit fylld med betydande prestationer och utmärkelser, vilka tydligt visar hennes talang och bidrag till fotbollen. Hennes framgångar sträcker sig över både klubb- och internationell nivå, och inkluderar flera framstående titlar och medaljer.

Utmärkelser på klubbplanet

Schough har uppnått flera framstående prestationer på klubbplanet. Under sin tid i Göteborg FC vann hon Svenska Cupen två gånger, 2011 och 2012. Hon var också en del av laget som vann Svenska Supercupen 2013. Dessa framgångar är tydliga bevis på hennes talang och hennes förmåga att bidra till lagets framgång.

Internationella priser

På den internationella scenen har Schough också nått betydande framgångar. Hon var en del av det svenska laget som vann silvermedaljen vid de olympiska spelen 2016 i Rio de Janeiro. Denna prestation är ett tydligt bevis på hennes förmåga att prestera på högsta nivå och hennes betydelse för det svenska landslaget.

Schough representerade också Sverige i FIFA Women’s World Cup 2019, där laget kom på tredje plats. Under turneringen visade hon upp imponerande prestationer och bidrog till lagets framgång.

Fortsatta framgångar

Även efter dessa framstående prestationer fortsätter Schough att utmärka sig på fotbollsplanen. Hon har deltagit i FIFA Women’s World Cup 2019 och förväntas vara en del av laget för 2023 års upplaga.

Hon har också representerat Sverige vid de olympiska spelen 2016 och 2020. Dessutom vann hon Damallsvenskan, den högsta divisionen för damfotboll i Sverige, 2021.

En ung talang som hittat internationell framgång

Genom att reflektera över Olivias karriär, framgår det att hon är en mycket skicklig spelare. Från hennes första steg i Falkenbergs FF till hennes nuvarande centrala roll i FC Rosengård, har Schough uppvisat stor talang och stark hängivenhet till fotbollen. Hennes omfattande erfarenheter och framgångar på både klubbnivå och global scen, visar hennes stor betydelse för sporten.

Schoughs period i Göteborg FC, där hon bidrog till Svenska Cup-titlar och deltagande i UEFA Women’s Champions League, förberedde henne för en global karriär som skulle föra henne till Bayern München och WFC Rossiyanka. Trots de utmaningar som kom med att byta klubb och land, visade Schough upprepade gånger sin förmåga att anpassa sig och bidra betydelsefullt till varje lag hon tillhörde.

Hennes återkomst till Sverige och engagemang i Eskilstuna United och senare FC Rosengård, har bara förstärkt vår uppfattning om henne som en framstående spelare i svensk fotboll. Hennes mål att lyckas, som återspeglas av hennes stora bidrag till FC Rosengård och det svenska landslaget, inspirerar unga spelare överallt.

Men det är inte enbart på klubbplan Schough har gjort avtryck. Hennes globala karriär har varit lika framgångsrik, med framträdanden i stora turneringar som FIFA Women’s World Cup och de olympiska spelen. Hon har uppvisat förmåga att prestera väl och hennes bidrag till det svenska landslaget är betydande tillsammans med hennes partner Caroline Seger.

Olivia Schoughs karriär är ett exempel på talang, arbete och hängivenhet till fotbollen. Hennes resultat och erkännanden, både på klubbnivå och internationellt, visar hennes stor bidrag till sporten. Med sin fortsatt framgång i fotbollen, råder det ingen tvekan om att Schough kommer att fortsätta att vara framgångsrik i svensk och global fotboll.

Vad tjänar Olivia?

Enligt färsk data från expressen så hade Olivia Schough en lön på ca ~400-500 000 SEK år 2019. Det är ännu inte känt hur mycket hon tjänar i Rosengård eller hur mycket hon får från diverse sponsorer.

12 vanliga frågor och svar om Olivia Schough

Är du fortfarande nyfiken på den talangfulla damfotbollsspelaren? Vi kan hjälpa till!

Från hennes tidiga dagar i ungdomsligorna till hennes nuvarande professionella karriär har vi alla svar på dina brännande frågor om Olivias bakgrund, karriär och privatliv.

Fortsätt läsa för att lära dig mer om denna stigande stjärna i fotbollsvärlden.

 • 1. Vilket lag spelar Olivia Schough i?

  Hon spelar just som anfallare/yttermittfällt nu i FC Rosengård 

 • 2. Vilka lag har hon spelat för?

  • Falkenbergs FF
  • Sverige Kopparbergs/Göteborg FC
  • Tyskland Bayern München
  • Ryssland Rossijanka
  • Sverige Eskilstuna United DFF
  • Sverige Kopparbergs/Göteborg FC
  • Sverige Djurgårdens IF
  • Sverige FC Rosengård

 • 3. Vad har hon för lön?

  Det enda vi vet är att hon har skrivit på ett 2-årskontakt med FC rosengård, hur mycket hon tjänar är inte allmänt känt.

 • 4. Varför är det så många som undrar över Olivia Schough partner?

  Det är lite ovanligt att man är tillsammans med en lagspelare, men inte allra minst när det är ens lagkapten! Inte konstigt att paret har dragit åt sig mycket uppmärksamhet på senaste tiden

 • 5. Vad heter Olivia Schoughs flickvän?

  Ni känner alla till Olivia Schough partner - ingen mindre än sveriges otroliga lagkapten Caroline Seger!

 • 6. Har Olivia Schough barn?

  Olivia Scough har inga barn för tillfället - men i en intervju med Expressen uttrycker hon att det finns planer på barn i framtiden!

 • 7. Vem bor olivia schough med?

  Som de flesta vuxna i ett långt förhållande så har Olivia Schough partner, Caroline Seger, flyttat in med henne!

 • 8. Vad har hon för roll i damlandslaget?

  Olivia har varit en viktig medlem i laget och är känd för sin snabbhet, smidighet och precision med bollen. Hon har visat sig vara en ovärderlig tillgång för laget.

 • 9. Hjälp, hur uttalar man hennes efternamn?

  Man uttalar faktiskt efternamnet som "skog" (IPA: /sku:g/, "Skog)

 • 10. Vad heter Olivia i mellannamn?

  Hennes fulla namn är "Olivia Alma Charlotta Schough"

 • 11. Vad har Olivia för tröjnummer?

  22 - såklart!

 • 12. Hur många mål har hon gjort för damlandslaget?

  Hon har gjort hela 86 mål (uppdaterat Januari 2023) som anfallare i nuvarande truppen!

Observera att den här artikeln handlar om en levande person, och vi vill verkligen inte förmedla några felaktigheter. Vi faktagranskar kontinuerligt våra artiklar, men uppmanar dig att kontakta oss om du hittar fel. Senast uppdaterad i Januari 2024.