Caroline Seger - Fru, Partner, Flickvän, Familj
Anders Henrikson, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Observera att den här artikeln handlar om en levande person, och vi vill verkligen inte förmedla några felaktigheter. Vi faktagranskar kontinuerligt våra artiklar, men uppmanar dig att kontakta oss om du hittar fel. Senast uppdaterad i Maj 2023.

Gör dig redo att träffa en av de absolut mest begåvade och skickliga kvinnliga fotbollsspelarna på planen – vår egna Caroline Seger!

Denna svenska sensation har tagit fotbollsvärlden med storm med sina imponerande prestationer och sin förmåga att dominera mittfältet och leda vårt damlandslag hela 215 gånger under sin karriär – wow!

Från sina tidiga dagar i Linköpings FC till sin nuvarande professionella karriär i Rosengård har Caroline alltid haft en passion för spelet och har arbetat hårt för att bli en av de bästa spelarna inom sporten.

I den här artikeln ska vi ta en närmare titt på Carolines imponerande karriär, hennes liv utanför planen (till exempel Caroline Seger partner) och vad som gör att hon sticker ut som en av de bästa kvinnliga fotbollsspelarna i världen.

Vi kommer bland annat reda ut frågor som “har Caroline Seger fru?”, “Har Caroline familj?” samt utforska hennes relationer med Malin Levenstad, Jessica Almenäs och sin nuvarande partner Olivia Schough.

Så ta en plats och gör dig redo att lära dig allt om den mytomspunna Caroline Seger!

Caroline Seger Fru | Caroline Seger Partner

När det kommer till hennes privatliv har många fans ställt sig frågan: “Har Caroline Seger fru?“.

Svaret är nej, Caroline Seger är för tillfället inte gift.

Däremot har hon ett långsiktigt förhållande med sin partner Olivia Schough.

De två träffades när de spelade för det svenska damlandslaget i fotboll och har varit ett par sedan dess, och bor sedan 2020 tillsammans som sambos i Malmö (källa: mrkoll).

De är ett av de absolut mest populära maktparen i damfotbollsvärlden och de inspirerar många unga kvinnliga fotbollsspelare som ser upp till dem.

Trots att de inte är officiellt gifta har de levt tillsammans ett tag nu och har varit öppna om sitt förhållande. Har Caroline Seger partner? Ja, och hon heter Olivia!

Caroline Seger Fru
Anders Henrikson, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Caroline Seger (till höger) med partner (och kanske framtida fru?) Olivia Schough (till vänster) 

Caroline Seger Malin Levenstad

Innan förhållandet med Olivia så Caroline Seger & Malin Levenstad i ett förhållande. Trots att de var ganska öppna och transparanta om sin relation så vet vi inte mycket om detaljerna.

Det vi vet med säkerhet är att de flyttade ihop efter 2014 och var sambos i ett par år innan de separata vägar. Caroline Seger och Malin Levenstad hade ett förhållande, men inte nu längre.

Caroline Seger Familj | Caroline Seger Syster

Vad gäller familj har Caroline berättat att hennes föräldrar Mikael och Birgitta Seger stöttat henne genom inte bara hennes karriär, utan också igenom hennes sexualitet.

Hon alltid kunnat vända sig till dem när det har varit något som tyngt henne och de ar varit där för att stötta henne.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon också om hennes storasyster Jenny, som har haft stora problem med droger – något som har tärt på familjen länge.

Men sen 2019 är Carolines Segers syster drogfri och familjen var och hejade på damlandslaget under dam-VM 2019, och allt tyder på att familjen håller ihop!

Caroline Segers Raketkarriär

Det är ingen hemlighet att Caroline Seger är en spännande och legendarisk svensk professionell fotbollsspelare som har nått stora framgångar inom sporten.

Hon är född i Helsingborg och inledde sin karriär i Linköpings FC där hon fick erkännande som en talangfull mittfältare.

Hennes imponerande spel drog till sig uppmärksamhet från lag utomlands och 2010 skrev hon på för Philadelphia Independence, som blev starten på hennes karriär.

En klippa i svenska damlandslaget

Caroline har också representerat sitt land på den internationella damfotbolls-scenen och har spelat många landskamper i det svenska damlandslaget.

Hon har spelat i stora turneringar som EM, VM och OS och har varit en otrolig framgångsfaktor som hjälpt Sverige att sätta sig på kartan.

Hon har också varit lagkapten i flera år och har lett laget i många framgångsrika kampanjer.

En fenomenal klubbkarriär

Få svenska damfotbollsspelare har lika imponerande CV som Caroline Seger. Från att ha börjat i Stattena IF som 16-åring klev hon snabbt upp och gjorde över 100 mål i Linköpings FC.

Hennes otroliga spelstil och teknik, samt förmåga att leda sina lagkramrater gjorde att hon fick internationell uppmärksamhet, och hamnade i den amerikanska ligan under ett år (2010-2011) där hon gjorde 36 mål.

Från slutet av 2011 återvände hon till sverige och spelade i bland annat LdB FC och Tyresö FF, innan det bar av till den absolut högsta fotbollen man kan tänka sig. Caroline Seger går med i PSG och Lyon.

2014 ansluter Caroline Seger PSG

Från 2014-2016 fick Caroline Seger äran (eller fick PSG äran?) att spela i den absolut bästa ligan under PSG-flaggan. Här spelade hon med sin landslagskamrat Kosovare Asllani!

Hon blev nominerad till priset som Europas mest framstående damfotbollsspelare -14 säsongen.

I PSG gjorde Caroline 7 mål i klubbmatcher, samt 7 mål till i VM-matcher.

2016 ansluter Caroline Seger Lyon

Avslutet med PSG blev dock inte slutet för fransk fotboll, Caroline Seger gjorde en säsong i Olympiq Lyonnais, där hon hann vinna Women’s Champions League innan det blev flytt hem till Sverige

2017- ansluter Caroline FC Rosengård

Caroline Seger återvände till Sverige och har spelar sen 2017 i FC Rosengård. År 2019 vann Caroline Seger sin andra guldboll, precis 10 år efter den första – så man kan ju tänka sig att hon blir kvar i Rosengård så länge hon vill!

Caroline Segers utmärkelser & priser

 • Flest antal spelade OS-matcher (20x)
 • OS-silver ’16 & ’20
 • VM-brons ’11 & ’19
 • Guldbollen ’09 & ’19
 • Flest landskamper (215x)
 • Årets mittfältare
 • Årets damallsvenska spelare (2x)
 • Nominerad UEFA bästa spelare

Vad tjänar Caroline Seger?

Med så många utmärkelser och sån otrolig karriär kan man ju fundera över vad Caroline Seger har för lön?

År 2019 tjänade Caroline Seger 1 041 003 kr, och detta kontrakt sträcker sig från 2019-2022, så vi kan anta att Caroline Segers lön är ca 1 miljon kronor just nu.

Tyvärr har damfotboll inte betalat lika bra som herrfotboll, framförallt för ett par år sedan när hon var som mest dominant. Mycket har hänt sen dess men löneklyftan är fortfarande väldigt hög, något som har tagits upp i medier ett antal gånger.

Hennes kamp för jämställdhet & HBTQ-acceptans

Nyligen har Caroline Seger uppmärksammats då hon vill bära en regnbågsfärgad bindel i fotbolls-VM 2023.

Hon har varit en viktig röst i kampen för att spelare ska få bära regnbågsfärgade armband, vilket symboliserar stöd för HBTQ-rättigheter. Under VM i Qatar förbjöd Fifa användningen av dessa bindlar och lag som trotsade förbudet fick ett gult kort. Inför VM i Australien och Nya Zeeland har det ännu inte klargjorts om bindeln kommer att tillåtas.

Caroline Seger har dock meddelat att om hon eller någon annan spelare får ett gult kort för att ha använt armbandet, kommer de att överlämna det till en annan spelare för att undvika att laget får flera varningar.

– “Vi vill ju gärna gå i bräschen för jämställdhet och pratar gärna utåt sett om att vi är världsledande där, men just när såna här saker händer så ser man ut som ett löjligt exempel på hur det inte ska vara” säger hon till TT / Folkbladet.

Vanliga frågor och svar om Caroline Seger | FAQ

I den här FAQ-sektionen hittar du svar på alla dina brännande frågor om Caroline Seger, en av de mest begåvade och framgångsrika fotbollsspelarna i den svenska damfotbollens historia.

 • Vem är Caroline Segers flickvän?

  Caroline Segers flickvän heter Olivia Schough, som också är en damfotbollsspelare.

 • Är Olivia Schough och Caroline Seger ett par?

  Ja, Caroline Seger är sambo med Olivia Schough. Det är ett par i ett lyckligt förhållande.

 • Har Caroline Seger barn?

  Nej. Caroline Seger har inga barn.

 • Hur många landskamper har caroline seger gjort

  Caroline Seger har hela 215 landskamper med det svenska damlandslaget, ett rekord!

 • Hur lång är caroline seger?

  Hon är 174 cm lång.

 • Hur gammal är Caroline Seger?

  Hon är född 19 Mars 1985, så hon är just nu 37 år gammal.

 • Har Caroline Seger syskon?

  Hon har en syster som heter Jenny Seger.

 • Har Caroline Seger slutat?

  Absolut inte, Caroline ska vara med och ro hem guld för Sverige i damfotbolls VM 2023!