FIFA ECA World Cup
 

Women’s World Cup 2023 – FIFA och ECA är överens om strukturen för spelarsläpp

18+ Spela ansvarsfullt – Villkor & Regler gäller. Stödlinjen.se och Spelpaus.se.

Väntan är snart över, i sinom tid kommer vi kunna bänka oss ned i soffan för att äntligen kolla på kvinnornas världsmästerskap i fotboll. Årets upplaga kommer att gå av stapeln i de två värdländerna Nya Zeeland samt Australien varav startskottet går den 20 juli.

Nyligen har det kommit till vår kännedom att ECA och FIFA har nått en nyckelöverrenskommelse om releasedatum för årets deltagare, mer om det nedan.

Women’s World Cup 2023

Åskådare från världen över kommer inte bara sitta hemma och kolla på de intensiva matcherna, utan över en miljon biljetter har redan sålts för att kolla på det världsomfattande evenemanget som pågår i en månads tid.

Världsmästerskapet för kvinnor spelas var fjärde år, alltid ett år efter männens World Cup, något det gjort sedan 1991. Under årens gång har flera länder fått stå som nummer ett på den prestigefyllda prispallen, varav USA har gjort det hela fyra gånger. År 2023 blir den första gången då världsmästerskapet kommer att ha två gemensamma värdar samt att antalet deltagare kommer att öka från 24 till 32. Utöver det är det även första gången mästerskapet hålls på det södra halvklotet.

Spelarsläppets struktur

Logiskt nog måste alla deltagande länder välja vilka spelare de skickar till världsmästerskapet, och som tur är har FIFA tillsammans med ECA kommit överens och har kunnat strukturera spelarsläppet. Alla klubbar och ligor börjar samt slutar sina spelsäsonger i olika perioder, men det nya konsensusvatalet har nu fastställt en icke-obligatorisk tidsfrist för släpp vilket är den 23-29 juni, passande nog fyra hela veckor innan mästerskapets start.

Detta möjliggör att alla länders ligor har god tid på sig att välja ut sina spelare och förbereda sig för matcherna. Trots att strukturen tagit en tid att komma fram till, tycker flera inblandade att detta är en bra lösning.

ECAs chef för damfotboll, Claire Bloomfield har uttalat sig enligt följande:

Det här känns som ett avgörande ögonblick i professionaliseringen av damfotbollen. Revisionsrätten har blivit mycket uppmuntrad av nivån på konstruktiv dialog och viljan att arbeta tillsammans under hela denna process. Denna samarbetsanda som är synonym med damspelet har varit avgörande för att hitta en väg framåt.”

Hon fortsätter:

Det var uppenbarligen i allas bästa intresse att etablera en lösning så snabbt som möjligt, och vi tror att de nya strukturen skapar den avgörande balansen mellan att spelare får tillräckligt med vila samtidigt som de ger tillräckligt med tid att förbereda sig för FIFA Women’s World Cup 2023.”

Damfotboll damer cup

Var en del av Women’s World Cup 2023

Vill du vara en del av det kommande världsmästerskapet? Om du vill det kan du betta på de lag du verkligen tror och hoppas på att ska vinna. På marknaden finns en mängd bettingsidor, vissa bättre än andra så att valet mellan dessa sidor är svårt kan vi helt klart förstå.

Du kan jämföra bettingsidor här för att få en mycket tydligare bild över vilka sidor som över huvud taget finns, men även vilka sidor som erbjuder större fördelar än de andra.