världens långsammaste sport
 

Världens långsammaste sport är det uråldriga bowlsspelet (på engelska “bowls” eller “lawn bowls”).

Det har spelats sedan medeltiden och spelas fortfarande idag, även om det inte är lika populärt som vissa andra sporter.

Bowls innebär att rulla en uppsättning av fyra trä- eller plastbollar nerför en gräsbevuxen bana mot ett mål som kallas jack (eller kitty).

Målet med spelet är att få dina bollar närmast knekt än någon av dina motståndares bollar. Poäng ges för varje skål som du placerar närmare knekt än någon annan skål, med en poäng för varje skål i denna situation i slutet av spelet.

Till skillnad från många moderna sporter, där snabbhet och smidighet kan vara fördelaktiga egenskaper, beror framgång i “bowls” på noggrannhet snarare än hur snabbt du kan flytta från position till position runt spelområdet.

Bowlers kräver en intensiv nivå av koncentration; de måste ta hänsyn till en mängd olika faktorer såsom vindriktning och hastighet innan de bestämmer sig för vilket slag som ger dem sin bästa chans att vinna poäng mot sina motståndare.

Detta gör att spel vanligtvis håller längre: en omgång kan ta upp till två timmar!

Inte bara tankekrävande – fysiskt också!

Förutom att bowlingen är mentalt krävande kräver den också styrka och uthållighet – även om du inte behöver springa särskilt långt mellan slagen!

För att nå maximal noggrannhet när de levererar skott behöver spelare bra överkroppsstyrka så att de kan behålla kontrollen över sin leveranshandling samtidigt som de håller balansen hela tiden – något som blir allt svårare efter flera omgångar eller under långa matcher mot tuffa motståndare!

Sammanfattat .. snark? Zzz..

På det hela taget är det uppenbart varför bowling kanske inte är allas kopp te (bokstavligen då sporten härstammar från England) – men de som anammar dess långsamma tempo finner sig ofta fascinerade av dess eleganta enkelhet och nyanserade strategier; vilket gör den perfekt för alla som letar efter något

Här på Sport247 föredrar vi lite snabbare sporter, som fotboll och damfotboll!

Korta svaret

  • Vilken är världens långsammaste sport?

    Världens långsammaste sport är bowl / lawnbowl, en enda omgång kan ta över två timmar, och sporten spelas primärt av pensionärer.