SVT Text 377
 

SVT TEXT 377 Målservice är ett användbart verktyg för att hålla koll på alla mål i en rad olika sporter i Sverige.

Det ger dig möjlighet att få pushnotiser när ditt favoritlag gör ett mål, samt att få uppdateringar i realtid om de senaste målen och resultaten.

I den här guiden kommer vi att gå igenom hur du använder SVT TEXT 377 tjänsten på bästa sätt.

Besök SVT TEXT 377 genom att klicka här.

Vad är SVT TEXT 377?

SVT Text 377 Målservice är en tjänst som erbjuder realtidsinformation om mål, händelser och statistik från fotbollsmatcher

Tjänsten finns tillgänglig via SVT Text TV, via TV och online, som ger dig möjlighet att följa matcherna minut för minut, oavsett var du befinner dig. Du kan få push-notifikationer om viktiga händelser såsom mål, byten och gula/röda kort.

Tjänsten är enkel att använda och ger dig möjlighet att vara uppdaterad om allt som händer i matchen, samt se de senaste resultaten och statistiken.

Det är ett perfekt verktyg för den som är intresserad av fotboll och vill följa matcherna på ett mer interaktivt sätt.

Så kommer du igång med SVT TEXT 377: steg för steg

Det är enkelt att få tillgång till SVT Text 377

Du kan göra det genom att gå in på SVT:s webbplats och följa stegen nedan:

1. Besök SVT:s webbplats

Steg 1

2. Klicka på “377 Målservice”

Steg 2

3. Navigera mellan sporterna med pilarna

Steg 3

4. Du använder nu SVT TEXT 377!

Steg 4

Du kan också ladda ner SVT Text 377-appen för din mobila enhet, det finns både för iOS och Android.

Appen ger dig tillgång till tjänsten när du är på språng och du kan också registrera dig via den. När du har registrerat dig via appen eller webbplatsen kan du börja använda tjänsten.

Enkel navigation och användning

SVT TEXT 377 är enkel att använda och navigera. Detta gör det lätt att hitta den information du söker, oavsett om det är en specifik match eller ett specifikt lag.

Det finns en mängd olika kategorier att välja mellan, inklusive fotboll, ishockey, basket och många fler. Det går också att söka efter specifika matcher eller lag. Resultaten uppdateras i realtid, så du alltid har tillgång till de senaste nyheterna och resultaten.

SVT TEXT 377

Det gör att du alltid har tillgång till den mest aktuella informationen om dina favoritsporter och lag.

Enkel navigation och användning gör det enkelt att hitta det du söker, snabbt och smidigt.

Missa aldrig ett kritiskt ögonblick med SVT TEXT 377

Är du en inbiten sportfantast som alltid är på språng? Med SVT TEXT 377 behöver du aldrig mer missa ett kritiskt ögonblick i matchen. Få liveuppdateringar och push-notiser direkt till din TV, så att du alltid har koll på läget.

Följ matchen i realtid

Med liveuppdateringar på SVT TEXT 377 kan du hålla koll på varje spel, mål, byte och gult kort, precis när det händer. Vare sig du är hemma eller på språng kan du alltid hålla dig informerad med uppdateringar i realtid som levereras direkt till din TV. Du behöver inte byta kanal eller söka på webben efter information.

Håll dig uppdaterad med push-notiser

SVT TEXT 377 erbjuder även push-notiser så att du aldrig missar ett kritiskt ögonblick i matchen. Du får ett meddelande när något viktigt händer, oavsett om det är ett mål, ett rött kort eller ett matchvinnande spel. På så sätt är du alltid informerad, även om du inte sitter framför tv:n.

Personliga meddelanden

SVT TEXT 377 ger dig också möjlighet att ställa in personliga meddelanden för specifika matcher eller lag. Du väljer själv vilka matcher och händelser du vill få notiser om, så att du kan hålla dig fokuserad på de viktigaste händelserna för dig, utan att behöva sortera information från andra matcher.

Missa aldrig mer ett kritiskt ögonblick i matchen med SVT TEXT 377. Med liveuppdateringar, push-notiser och personliga varningar har du alltid koll på de senaste poängen och viktiga händelserna.

Många olika sporter och ligor i SVT TEXT 377

SVT TEXT 377 erbjuder nyheter och resultat från många olika sporter och ligor. Du hittar allt från fotboll, ishockey, basket, tennis och många fler. Du kan också följa dina favoritlag och få notiser när de spelar.

Fotboll (primära användnings för SVT TEXT 377)

 • Nyheter och resultat från de största ligorna som Allsvenskan, Premier League, La Liga och Champions League
 • Möjlighet att följa dina favoritlag och få notiser när de spelar

Ishockey

 • Nyheter och resultat från SHL och NHL
 • Möjlighet att följa dina favoritlag och få notiser när de spelar

Basket

 • Nyheter och resultat från Basketligan och NBA
 • Möjlighet att följa dina favoritlag och få notiser när de spelar

Tennis

 • Nyheter och resultat från de största turneringarna som Wimbledon, French Open och US Open
 • Möjlighet att följa dina favoritatleter och få notiser när de spelar

Övriga sporter

 • Nyheter och resultat från flera andra sporter som golf, handboll, friidrott och cykling
 • Möjlighet att följa dina favoritlag och atleter och få notiser när de spelar.

Välja lag att följa

När du har registrerat dig kommer du att få möjlighet att välja vilka lag du vill följa. Du kan välja att följa så många lag du vill, och du kan ändra dina val när som helst genom att gå in i inställningarna för ditt konto.

Det är viktigt att du väljer rätt ligor och lag för att få relevanta uppdateringar.

Tjänsten har stöd för Allsvenskan, Superettan, Division 1, Division 2, Division 3, Svenska Cupen, Champions League, Europa League och VM-kval.

Fördelar med SVT TEXT 377

 • Enkel att navigera och använda
 • Live-uppdateringar och push-notiser
 • Många olika sporter och ligor
 • Möjlighet att följa dina favoritlag
 • Resultaten uppdateras i realtid

Om du är en sportsfan som vill ha tillgång till de senaste nyheterna och resultaten direkt till din tv, så är Text TV 377 det perfekta valet för dig. Prova tjänsten idag och aldrig missa ett viktigt mål eller en viktig match igen.

SVT Text TV är en tjänst som erbjuder nyheter, programinformation och annan relevant information på SVT.

Tjänsten finns tillgänglig via TV-apparater, webbsidor och appar för mobila enheter. Med SVT Text TV kan du enkelt hålla dig uppdaterad om vad som händer i världen, samt ta del av programinformation och annan relevant information.

Så här använder du SVT TEXT 377

För att ta del av SVT Text TV behöver du en TV-apparat eller en enhet med internetuppkoppling och en webbläsare. Du kan också använda SVT Text TV-appen för att få tillgång till tjänsten på din mobil eller surfplatta.

För att komma åt nyheterna och programinformationen på SVT Text TV går du till text-tv-sidorna på SVT:s webbplats. Du kan också använda text-tv-funktionen på din TV-apparat eller i SVT Text TV-appen för att navigera till rätt sida.

När du har hittat rätt sida kan du välja mellan olika kategorier som nyheter, sport, programinformation och annan relevant information. Du kan också söka efter specifik information genom att använda sökrutan på sidan.

Vilken information finns tillgänglig på SVT Text TV?

På SVT Text TV finns det många olika kategorier av information att välja mellan. Här är några exempel:

 • Nyheter: Här hittar du de senaste nyheterna från Sverige och världen. Nyheterna uppdateras regelbundet så du alltid har tillgång till den senaste informationen.
 • Sport: Här hittar du de senaste sportnyheterna och resultaten från olika matcher och tävlingar. Du kan också se programinformation för kommande sportevenemang.
 • Programinformation: Här hittar du information om SVT:s olika program och vad som kommer att sändas i TV-tablån. Du kan också se trailers och annan information om kommande program.
 • Annat: Här finns det en mängd annan relevant information såsom väderprognoser, trafikinformation och programtips.

Sammanfattning om SVT TEXT 377 Målservice

SVT TEXT 377 Målservice är ett enkelt och användbart verktyg för att hålla koll på alla mål och resultat i de olika fotbollsligorna i Sverige.

Tjänsten är tillgänglig både via webbplatsen och appen och ger dig möjlighet att få pushnotiser och realtidsuppdateringar om dina favoritlag.

Registrera dig idag och börja följa dina favoritlag och aldrig missa ett mål igen.

SVT TEXT 377 Historia
Koen Suyk / Anefo, CC0, via Wikimedia Commons

1979 kom TEXT-TV via Sveriges Radio

Mars 1979 blev ett historiskt ögonblick för Sverige då Sverige blev ett av de första länderna i världen att få text-tv. Sveriges Radio gjorde det möjligt för svenska tv-tittare att få tillgång till nyheter, sportresultat och annan information via text-tv-kanalen. Men vad var det som ledde till att Sverige så tidigt tog till sig denna teknik och vad gjorde det möjligt att införa den så snabbt?

Bakgrunden till text-tv

Innan SVT text tog sig till Sverige hade utvecklingen av textbaserade tjänster för TV redan börjat. I USA hade man börjat experimentera med “teletext”, en teknik som överförde text och bild via den vanliga TV-signalen. Detta gjorde det möjligt att visa text och bilder på TV-skärmen utan att påverka den vanliga TV-bilden.

Även i Sverige fanns det intresse för att utveckla textbaserade tjänster för televisionen. Sveriges Radio hade redan på 1970-talet börjat arbeta med en prototyp av en text-tv-tjänst. Det var dock inte förrän i början av 1979 som tekniken hade utvecklats tillräckligt för att lanseras i stor skala.

Sveriges Radio tar initiativet

Sveriges Radio, det statliga bolaget, tog initiativet till att lansera text-tv i Sverige. Företaget hade redan erfarenhet av att utveckla textbaserade tjänster, bland annat radionyheter och sportresultat (via SVT TEXT 377) som sändes via radion. Detta gjorde det till ett naturligt val för Sveriges Radio att ta hand om utvecklingen av text-tv.

Detta ögonblick i Sveriges historia var en vändpunkt för landets medielandskap. Med text-TV kunde svenskarna få tillgång till sportresultat och uppdateringar i realtid utan att behöva ställa in sig på en specifik radiostation eller TV-kanal.

Denna nivå av bekvämlighet och tillgång till information var banbrytande och banade väg för den fortsatta utvecklingen av sportmedier och teknikens roll för att göra sport tillgänglig för fans överallt.

SVT TEXT 377

Sveriges Radio började arbeta med sin text-tv-tjänst i början av 1979. Bolaget valde att använda sig av den så kallade “teletext”-tekniken, som tidigare hade utvecklats i USA. Detta gjorde det möjligt att skicka text och bilder via den vanliga TV-signalen utan att det påverkade den vanliga TV-bilden.

Lanseringen av text-tv i Sverige

I mars 1979 var tekniken färdigutvecklad och text-tv kunde lanseras i Sverige. Tjänsten lanserades genom Sveriges Radio och var tillgänglig via den fjärde programkanalen. Text-tv-tjänsten erbjöd nyheter, sportresultat (som målservice SVT TEXT 377) och annan information på en egen kanal, och gjorde det möjligt för tittarna att få tillgång till aktuella händelser och nyheter på ett helt nytt sätt.

Det var ett stort steg in i den digitala eran för Sverige och för TV-tittande i allmänhet. Text-tv gjorde det möjligt att få tillgång till information på ett snabbt och enkelt sätt, och öppnade upp för helt nya möjligheter för TV-tittande.

Text-tv:s utveckling i Sverige

Efter lanseringen i mars 1979 fortsatte utvecklingen av text-tv i Sverige. Fler och fler tjänster lades till, som väderprognoser, TV-tablåer och annan underhållning (som SVT TEXT 377 Målservice). Text-tv blev snabbt en viktig källa till information för många svenskar, och användningen av tjänsten ökade kraftigt under 1980-talet.

Men med utvecklingen av internet och andra digitala tekniker, började användningen av text-tv minska på 1990-talet. I dag är text-tv inte längre en lika viktig källa till information som det var på 1980-talet, men tekniken lever fortfarande kvar och används av vissa grupper, till exempel äldre personer eller personer med funktionsnedsättningar (eller sportintresserade som använder just målservice 377)

Text-tv är en viktig del av svensk TV-historia och har haft en stor betydelse för utvecklingen av TV-tittande i Sverige. Lanseringen av text-tv i mars 1979 var ett viktigt steg in i den digitala eran, och gjorde det möjligt för svenska TV-tittare att få tillgång till information på ett helt nytt sätt.

Nedan kan ni se en video på hur SVT TEXT 377 (bland annat) kunde se ut under fotbolls VM 1994.

Besök SVT TEXT 377 genom att klicka här.

 • Vilka andra SVT TEXT kanaler finns det?

  • SVT TEXT 300
  • SVT TEXT 300
  • SVT TEXT 378
  • SVT TEXT 358
  • SVT TEXT 336
  • SVT TEXT 101
  • SVT TEXT 331