truls möregårdh
Marcus Cyron, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Allt om Truls Möregårdh: Racket, flickvän, lön, ranking och mer!

Truls Möregårdh har snabbt blivit ett känt namn inom bordtennis i Sverige. Född i Hovmantorp, har han sedan barnsben visat en talang för sporten som har burit honom till internationella framgångar. Han är högerhänt och använder handsfattning, en stil som är vanlig bland europeiska spelare.

I den här artikeln kommer vi titta på Truls karriär, lön, hans familj (mamma & pappa) och svara på frågor som “har Truls Möregårdh flickvän”? Läs vidare för att lära dig som allt om han som ibland kallas för “nästa J-O Waldner”.

Snabbfakta om Truls Möregårdh

KategoriInformation
NamnTruls Möregårdh
FödelseortHovmantorp
SpelstilHögerhänt med handsfattning
Karriär & RankingBörjade sin karriär i BTK Frej, flyttade sen till Eslövs AI BTK. Nuvarande världsranking: 31
Internationella FramgångarFlertalet EM-guld och silvermedaljer som junior, SM-guld 2019 & 2021, lag-EM guld 2023 i Malmö
KlubbarEslövs AI BTK, TT Saitama (Japan), KS Dekorglass Dzialdowo
Innovativ UtrustningAnvändning av en sexkantig racket vid VM i bordtennis 2021
Lön & KontraktsvärdeUppskattat marknadsvärde mellan 4 och 5 miljoner kronor
Internationellt IntresseEfter VM-silver 2021, intresse från internationella toppklubbar, inklusive japanska storklubbar
FamiljPappa: Carl, Mamma: Lena, Äldre bröder: Malte och Elias
RelationFlickvän: Leah Muskantor, delar passionen för bordtennis
Sociala MedierInstagram: @moregardhtruls

Truls Möregårdh | Karriär & Ranking

Truls Möregårdh har etablerat sig som en av Sveriges mest lovande bordtennisspelare. Med en karriär som tog fart i BTK Frej och senare en flytt till Eslövs AI BTK för att satsa fullt ut på sporten, har Möregårdh visat en imponerande utvecklingskurva. Hans spelstil, med högerhänt handskaksfattning, har blivit kännetecknande i bordtennisvärlden.

Internationella framgångar

Redan som junior gjorde Möregårdh avtryck på den internationella scenen med flera EM-guld och silvermedaljer från junior-VM. Hans övergång till seniorer blev historisk då han som den yngste någonsin vann SM-guld 2019. Denna bedrift följdes upp med ytterligare ett SM-guld 2021.

Klubbar och lagtävlingar

Efter framgångar med Eslövs AI BTK, valde Möregårdh att bredda sina vyer och anslöt sig till TT Saitama i Japan. I klubbsammanhang har han bidragit till lagets framgångar och fortsatt att finslipa sin teknik och taktik. På lagfronten har Möregårdh varit en del av det svenska lag som tagit hem guld i lag-EM 2023 i Malmö och tidigare brons i Cluj Napoca 2021 och Nantes 2019.

EM i bordtennis Truls Möregårdh

VM i Houston och världsranking

Det stora genombrottet för Möregårdh kom under VM i Houston 2021 där han sensationellt tog sig till final och säkrade ett silver i herrsingel. Denna prestation placerade honom på bordtenniskartan och påverkade hans ranking positivt. Inför VM-finalen var han rankad som nummer 77 i världen, en position som han sedan har förbättrat.

Truls Möregårdhs användning av en sexkantig racket vid VM i bordtennis har väckt stor uppmärksamhet, ett nyskapande drag som varit hemligt fram till tävlingen. Racketen, utvecklad med hjälp av både proffsspelare och tekniska experter, inklusive KTH, erbjuder en större träffyta och optimerad prestanda genom sin unika form. Trots dess nytänkande design finns det inga regler som begränsar racketens utformning, vilket möjliggör dess användning i tävling. 

Här kan du hitta ett liknande racket om du är intreserad!

Truls Möregårdh | Lön & Kontraktsvärde

Truls Möregårdh, har efter sitt VM-silver sett en betydande ökning i sitt marknadsvärde. Med en nuvarande ranking som nummer 31 i världen och en uppskattad marknadsvärde på mellan 4 och 5 miljoner kronor, står Möregårdh inför ett vägskäl i sin karriär.

Internationellt intresse och hemmaklubben

Efter att ha vunnit VM-silver och klättrat 46 placeringar på världsrankningen, har Möregårdh fångat uppmärksamheten hos flera internationella toppklubbar. Hans nuvarande kontrakt med Eslöv, TT Saitarna och KS Dekorglass Dzialdowo löper ut efter säsongen, vilket öppnar upp för möjligheten till nya avtal. Trots det internationella intresset, som inkluderar japanska storklubbar, uttrycker Möregårdh en stark anknytning till sin hemklubb i Eslöv.

Möjligheten att teckna nya kontrakt som kan vara värda miljoner kronor står i kontrast till hans önskan att fortsätta vara en del av den svenska pingisligan. Samtidigt som han överväger alternativ att spela i utlandet, har Möregårdhs prestationer på den internationella arenan ökat hans värde. Vid 19 års ålder och med en historik av skador, har han ändå visat en imponerande kapacitet för tuffare ligaspel.

Truls Möregårdh | Familj & Flickvän

Möregårdhs familj, med pappa Carl och mamma Lena i spetsen, har varit en stabil grund i hans liv. Hans två äldre bröder, Malte och Elias, har också varit en del av hans resa. Det var familjens beslut att flytta till Eslöv som möjliggjorde en satsning på bordtennisen på heltid. En sådan förändring kräver både mod och stöd, och det är tydligt att familjens sammanhållning har haft stor betydelse för Truls utveckling som idrottsman.

Har Truls Möregårdh flickvän?

Inte bara familjen, utan även kärlekslivet, har en koppling till bordtennis för Truls Möregårdh.

Hans flickvän, Leah Muskantor, delar hans passion för sporten. De två möttes på en fest och har sedan dess utvecklat ett förhållande som gått från att vara på distans till att bo tillsammans. Deras gemensamma intresse för bordtennis är en stark länk mellan dem och en källa till gemenskap.

Truls Möregårdh och Leah Muskantor utgör ett par som inte bara delar privat tid utan också en förståelse för de uppoffringar och den glädje som elitidrott innebär. Att de båda är aktiva inom samma sport ger dem en unik möjlighet att stötta och inspirera varandra i deras gemensamma strävan efter framgång.

I en värld där sociala medier blir alltmer betydelsefulla, har Truls valt att dela delar av sitt liv och sin karriär på Instagram under användarnamnet @moregardhtruls. Det är genom plattformar som dessa som offentligheten får en inblick i både hans professionella framsteg och personliga ögonblick.